Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

V letu 2017 bo na Bledu več kot milijon nočitev

Bled - Prvič v vsej zgodovini Bleda se bo zgodilo, da bo destinacija v enem letu presegla milijon nočitev.  Vseh prenočitev do konca novembra 2017 je bilo 982.546, podatkov za december seveda še ni, jih pa glede na napovedi in izkušnje realno pričakujemo okoli 54.000, tako da bo številka milijon dejansko presežena.

V letošnjem letu so med gosti prevladovali Britanci, Nemci, Italijani in Avstrijci, veliko pa je bilo tudi gostov iz azijskih držav, Združenih držav Amerike in ostalih evropskih držav, med gosti pa smo na primer našteli tudi več kot tisoč Islandcev.

Blejske hotelske zmogljivosti so bile med božičnimi prazniki polne, največ gostov je bilo iz Velike Britanije, Nemčije in Avstralije, Bled pa bo poln tudi čez novo leto, ko pa bo na počitnicah in praznovanju največ gostov iz nemško govorečih držav, so povedali v največjem ponudniku namestitev na Bledu, Sava Hotelih Bled.

Blejski turistični delavci pa se veselijo tudi januarja. V Savinih hoteli načrtujejo za 40 odstotkov več nočitev kot lani, do treh kraljev bodo prevladovali gostje iz Italije, veliko bo Hrvatov in Srbov, po epifaniji pa bodo to gostje iz azijskih držav, ki bodo na popotovanju Dubrovnik-Bled-Dunaj. Blejski turistični delavci so tudi z nestrpnostjo čakali na odločitev ali bo tekmovanje za Zlato lisico v Kranjski Gori ali ne. Ker bo, se bodo številke še popravile navzgor, v Savinih hotelih pa računajo tudi na poslovne goste.
Slike Bleda bodo letos tako na največjih turistično-poslovnih dogodkih ne samo v Evropi, pač pa tudi na prekooceanskih destinacijah v Avstraliji in Novi Zelandiji, pa tudi v Pjongčangu in na Japonskem.

Blejski turistični delavci pričakujejo, da bo leto 2018 še bolj uspešno, predvsem glede na nagrado Lonley Planeta, ki je destinacijo Julijske Alpe uvrstil med deset najboljših svetovnih destinacij za leto 2018.

Tudi sicer bo prihajajoče leto za blejski turizem izjemnega pomena, saj bo sprejeta nova strategija razvoja turizma, končana bo izgradnja severne obvoznice, ki bo razbremenila promet proti Pokljuki, ravno tako pa se bo nadaljevala priprava dokumentacije in odkup zemljišč za južno razbremenilno cesto.

Oglejte si tudi