Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Uspešna predstavitev MPZ Triglav Lesce Bled na Gran Canarii

MPZ Triglav Lesce Bled pod vodstvom Mateje Praprotnik je konec meseca marca na povabilo članov glasbene skupine Atacayte z Gran Canarie, ki smo jo lansko poletje lahko slišali na Bledu, na tem španskem otoku izvedel štiri izjemno uspešne koncerte. V veliko pomoč pri organizaciji je bila gospa Vera Mejak, Slovenka, ki že preko 20 let živi na tem otoku in uživa veliko spoštovanje v tamkajšnji družbi. Njej gre v veliki meri tudi zasluga, da je do obiska prišlo.

Publika na vseh štirih koncertih je bila zelo različna. Prvi koncert so imeli v glavnem mestu, Las Palmas de Gran Canaria, pred nabito polno dvorano društva Orden del Cachorro Canario, društva, ki skrbi za ohranjanje kulturne dediščine Kanarskih otokov. Publika, med katero je bila tudi večina članov skupine Atacayte, jim je navdušeno zaploskala.

Drugi koncert je bil v kraju Telde, kjer so doživeli prijazen sprejem s strani predstavnikov občine, ki so jim pred koncertom prijazno razkazali njihovo lepo mesto. Tretji večer so se predstavili v cerkvi v kraju Maspalomas, turističnem kraju, pred mednarodno publiko in tudi tu poželi velik aplavz. Tudi zadnji koncert je bil v kraju Maspalomas in sicer v hotelu Beverly Park in tudi tukaj je bil odziv publike izjemen.

Predstavili so se z bogatim programom slovenskih ljudskih pesmi, vključili pa so tudi nekaj tujih skladb, vse so bile odlično sprejete.  Obisk je zbor izkoristil tudi za promocijo Bleda, spremljevalci zbora so na vseh koncertih med obiskovalce razdelili prospekte Bleda, v imenu župana, ki je zaradi obveznosti tokrat moral ostati doma, je publiko pozdravil Matjaž Završnik, direktor Zavoda za kulturo Bled s pomočjo Vanje Piber, ki je odigrala vlogo prevajalke in v španskem jeziku predstavila zbor.

Kljub napornemu programu so člani zbora imeli tudi nekaj časa, da so si ogledali znamenitosti otoka, zadnji dan pa so vsi skupaj obiskali severni del otoka z glavnim mestom Las Palmas.
Iskrena hvala vsem, ki so gostovanje tako ali drugače podprli, predvsem pa Zavodu za kulturo Bled in Diagnostičnemu cetru Bled.

Oglejte si tudi