Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Prehod na nov sistem za obvezno poročanje števila nočitev preko spletne strani www.ttaksa.si

Občina Bled v letu 2016 prehaja na posodobljen sistem za obvezno poročanje števila nočitev preko spletne strani https://www.ttaksa.si.

Na podlagi 28. in 30. člena Zakona o spodbujanju razvoja turizma (Ur.l. RS, št. 2/2004, 57/2012, 25/2014 in 17/2015) morajo pravne osebe javnega in zasebnega prava, samostojni podjetniki posamezniki, sobodajalci in kmetje, ki sprejemajo turiste na prenočevanje, pobirati turistično takso v imenu in na račun občine, hkrati s plačilom storitve za prenočevanje. Do 25. v mesecu za pretekli mesec so zavezanci dolžni občini predložiti mesečno poročilo o številu prenočitev in znesek turistične takse ter jo nakazati na račun Občine Bled.

 

Spletna stran je dostopna na naslovu https://www.ttaksa.si, kjer na podlagi dopisa Občine Bled z dne 14. 1. 2016, najprej opravite registracijo zavezanca https://www.ttaksa.si/pomoc/registracija/, nato pa še registracijo objekta https://www.ttaksa.si/pomoc/objekti/#prikljuci  s svojo davčno številko in ključem, ki ste ga prejeli v dopisu.

 

V kolikor dopisa z svojo davčno številko in ključem ne boste prejeli, vas prosimo, da se na spletni strani https://www.ttaksa.si/register/ registrirate kot nov uporabnik in dodate objekte, v katerih sprejemate turiste na prenočevanje.

 

Po registraciji je potrebno urediti podatke o objektu in preveriti oziroma  vpisati ostale podatke.

Celotna pomoč s strani podjetja Cadis d. o. o. je dosegljiva na naslovu https://www.ttaksa.si/pomoc/.

 

Prepričani smo, da se boste posodobitve hitro privadili, občini bo bodoči sistem v veliko pomoč pri obdelavi podatkov, celotna statistika pa bo na voljo tudi Turizmu Bled in turističnim društvom za njihovo obdelavo podatkov.

 

Za vse informacije v zvezi z registracijo, uporabo novega sistema, obračunavanjem in nakazovanjem turistične takse se lahko obrnete na g. Roberta Kovača (Cadis d. o. o.) na elektronski naslov info@ttaksa.si ali na ga. Urško Vidmar (Občina Bled), na telefonsko številko 04 / 575 01 26 oz. elektronski naslov urska.vidmar@bled.si .

 

Uspešno turistično bero vam želimo tudi v letu 2016.

 

Oglejte si tudi