Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

TURIZEM BLED VABI K SODELOVANJU PRI NABORU KAKOVOSTINIH IZDELKOV BLEDA

Bled Local Selection je kolektivna blagovna znamka, ki jo je Turizem Bled uvedel z namenom, da pod njo zbere kakovostno ponudbo Bleda. V letošnjem letu poteka proces sistematizacije znamke, na podlagi katere se bo izdelke in storitve ocenjevalo. Po predhodno določenih kriterijih, bodo izbrani pridobili pravico do uporabe znamke v obliki certifikata.

 

Predvideva se certificiranje na področjih:


1. faza (od leta 2019 naprej): rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja, pridelkov in prehranskih izdelkov, jedi in pijač,  postreženih na gostinski način.

 

2. faza (od leta 2020 naprej):  organiziranih kulinaričnih prireditev, organiziranih butičnih vodenih gastronomskih doživetij, nastanitvenih kapacitet.

Turizem Bled bo med razvojem znamke vsem zainteresiranim ponudnikom nudil podporo pri začetnih fazah razvoja (svetovanju pri razvoju izdelkov, embalaži oziroma predstavnosti izdelkov in promociji).

 

Pri izboru izdelkov, ki se bodo potegovali za certifikat Bled Local selection, bomo veliko pozornosti namenili zgodbi predlaganih izdelkov in možnosti, da jih nadgradimo v doživetje.

 

Vsi ponudniki, ki želijo brezplačne individualne konzultacije pri razvoju produktov, se lahko obrnejo na koordinatorico projekta, Majo Pančur: maja.pancur@visitbled.si.

 

Delavnice z zainteresiranimi kandidati za pridobitev znamke Bled Local Selection, (opredeljene v 1. fazi razvoja), bodo potekale 25. septembra 2019. Vabilo s podrobnostmi delavnice bomo objavili na www.bled.si.

 

Znani so že datumi ocenjevanja izdelkov, opredeljenih v 1. fazi razvoja:

13. november 2019 - rokodelski izdelki in izdelki unikatnega industrijskega oblikovanja

11. december 2019 - pridelki in prehranski izdelki

9. januar 2020 - jedi in pijače, predstavljene na gostinski način

V septembru bo pod novicami na www.bled.si objavljen javni razpis za prijavo izdelkov na ocenjevanje.

 

Podelitev certifikatov izbranim izdelkom pa bo 31. januarja 2020, ko bo potekala tudi javna predstavitev kolektivne blagovne znamke Bled Local Selection.

 

Vse, ki se želite vključiti in prispevati svoj kamenček v mozaiku kakovostne ponudbe Bleda, vljudno vabimo k sodelovanju.

 

Maja Pančur

Oglejte si tudi