Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Turizem Bled: Tekaške proge so darilo domačinom

V teh dneh je zima na Bledu tako radodarna z mrazom in snegom kot že leta ne. Izjemno škoda je, da v naravnih danostih ne morejo uživati tudi gostje in turisti. Kljub temu se je Turizem Bled odločil, da v sodelovanju s Tekaško smučarskim klubom Bled uredi proge za smučarski tek – glede na to, da smučišča ne obratujejo in da rekreacijsko drsanje v dvorani ni možno je tek na smučeh še ena redkih zimskih aktivnosti, ki poteka nemoteno.


Kot pravi direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj, za letošnje leto denarja v proračunu za ta namen ni bilo, kljub temu pa so se odločili, da glede na razmere sredstva prerazporedijo in domačinom omogočijo nekaj zimskih užitkov.


» Pomembno je, da domačini lahko tudi na tem primeru vidijo, da turizem tudi nekaj daje nazaj v okolje,« pravi Tomaž Rogelj.


Vloga lokalnih turističnih destinacij se namreč iz promotoric turizma in destinacij spreminja, LTO-ji postajajo vez med lokalno skupnostjo, državo in turisti. To se bo poznalo tudi v letošnjem letu, ko bo rdeča nit delovanja Turizma Bled prav vključevanje domačinov v širjenje turistične ponudbe in v višanje njene kakovosti in vpetosti v lokalno okolje – od izgradnje kolesarskih poti do nadaljevanja projekta Blejski lokalni izbor.

 

Oglejte si tudi