Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Tetka Jesen

Jesen je prišla med nas in na prvi jesenski dan so se prvošolci in drugošolci odpravili v gozd. Tam jih je pričakala prav posebna gostiteljica – tetka Jesen. Popeljala jih je skozi gozd in jim pomagala spoznati gozdna drevesa in jesenske plodove. Ko so se poslovili, je s svojimi pomočniki škratki odhitela naprej barvat listke. Radi bi se zahvalili naši bivši učiteljici Meri Poklukar, ki je bila pripravljena obuditi tetko Jesen.

 

V Evropskem tednu mobilnosti smo bili tudi na naši šoli zelo aktivni. Zadali smo si cilj, da v šolo prihajamo, če se le da, le peš. Mnogi so se tako podali proti šoli tudi na deževna jutra. Imamo srečo, da vsako leto učiteljicam pri vožnjah našega peš busa priskočijo na pomoč tudi starši in stari starši. Zato se vsem sodelujočim “voznikom in voznicam” iskreno zahvaljujemo.

 

Prvi teden oktobra smo se odpravili na kmetijo k Čudno v Ribnem na ličkanje koruze. Dodobra smo spoznali to kmečko opravilo in se na koncu tudi zasluženo okrepčali in posladkali. Hvala za vaše gostoljubje.

 

Teden otroka smo večinoma preživeli kar v prostorih šole in razigrano uživali te dni, kot je velel letošnji slogan Tedna otroka. Šolo smo okrasili s pisanimi stopali, ki smo si jih obrisali, izrezali iz papirja in jim nadeli razigrane vzorce. V OPB so bučam, ki nam jih je prijazno poklonil naš krajan, nadeli nove razigrane obraze, ki že krasijo naše okenske police.

 

 

Anja Gluhar, POŠ Ribno

Oglejte si tudi