Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Taksa za velike blejske projekte

V proračunu Občine Bled je predvideno,  da bodo prihodki z naslova turistične takse letos znašali 2,3 milijona evrov. Milijon evrov bo za svoje delo prejel zavod Turizem Bled, preostanek pa bo v veliki meri namenjen velikim blejskim zgodbam, kot sta med drugim obnova Jezerske promenade in izgradnja kolesarske steze od Bleda do Bohinja. Župan Janez Fajfar pravi, da na izgradnjo kolesarske steze, ki bo končno povezala dve srčiki turizma na Zgornjem Gorenjskem in širše, čakamo že absolutno predlogo, tako kot na južno obvoznico, ki pa je bila in ostaja projekt Republike Slovenije.

Na prepotrebno obnovo pa čaka tudi Jezerska promenada, obraz Bleda, osrednje sprehajališče s pogledom na najlepše blejske vedute.  

Občina Bled načrtuje, da bo samo za kolesarsko stezo Bled – Bohinj do leta 2023 vložila okoli tri milijone evrov, drugo leto septembra pa mora imeti vsa soglasja in dovoljenja. Tudi obnova Jezerske promenade je vredna okoli 3 milijone evrov, južno obvoznico pa seveda mora zgraditi država.

Oglejte si tudi