Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v veslanju

Bled - Bled bo danes in jutri, v nedeljo, 24. septembra gostil 27. državno prvenstvo v veslanju. Medtem ko so najboljši na prizorišču svetovnega prvenstva v ameriški Sarasoti na Floridi, kjer bo slovenske barve branil le lahki veslač Rajko Hrvat, se bo slovensko veslanje za državne naslove udarilo na Blejskem jezeru.

Na Bledu bo nastopilo 169 tekmovalcev in tekmovalk iz vseh sedmih slovenskih veslaških klubov, med njimi tudi dva od treh nosilcev bronastih medalj z letošnjega evropskega prvenstva do 23 let. Na tekmah državnega prvenstva bosta tako nastopila Blejca Miha Aljančič, bronasti v dvojnem dvojcu skupaj z Nikom Krebsom, in Aleš Jalen, ki je bil bronast v lahkem enojcu.

Krebsa na prvenstvu ne bo, saj je odpotoval na študij v ZDA, kjer je že najboljši slovenski veslač Rajko Hrvat. Ta bo v nedeljo začel nastope na svetovnem prvenstvu in bo tako domačo krono prepustil nekomu drugemu.

Po več letih je državno prvenstvo znova dvodnevno, kar omogoča tekmovalcem večkratne nastope, finali bodo oba dneva potekali popoldne med 15. in 18. uro. Veseli tudi dejstvo, da so prijave v mlajših kategorijah zelo številčne in da se pozna delo z mladimi po klubih.

Ob robu državnega prvenstva bo izšla še knjiga o legendarnem blejskem osmercu iz šestdesetih let, ki je osvojil četrto mesto na olimpijskih igrah v Tokiu 1964. Knjiga z naslovom "Po sledeh sanj - Blejski osmerec 1962-64" avtorice Darje Ladavac, bo predstavljena v soboto ob 19.30 v Info centru Triglavska roža na Bledu.

Oglejte si tudi