Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah

Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja Bled z obema podružničnima šolama se je v šolskem letu 2019/20 vključila v projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Cilj projekta je spreminjanje potovalnih navad osnovnošolcev v smeri trajnostne mobilnosti, zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici šole, zmanjšanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja otrok ter krepitev zdravja otrok.

 

V času Evropskega tedna mobilnosti, od 16. 9. do 22. 9., bomo izvedli aktivnost, ki poteka pod sloganom Gremo peš s kokoško Rozi. V tem tednu bomo otroke še posebej vzpodbujali, da bodo v šolo prihajali na načine trajnostne mobilnosti.
Sodelujmo vsi in prihajajmo v šolo peš, s kolesom, rolerji, javnim prevozom ali na način skupne vožnje z osebnim avtomobilom.

Pri vsem skupaj bomo pomagali tudi učitelji, ki bomo zjutraj učence čakali na dogovorjenih točkah ter jih pospremili v šolo. Pri spremstvu otrok ste vabljeni tudi starši in stari starši, da se nam pridružite.

 

ODHODI:

 

Matična šola Bled:

7.30 v Dindolu (križišče pri kapelici)

7.30 na Gmajni (pri avtobusni postaji)

7.30 na Rečici pred gostiščem Mangart

7.30 pri Alpskih blokih (na križišču s Koritensko ulico)

7.45 na Dobah (pred TNP)

 

POŠ Bohinjska Bela:

Ob 7.40 na Podklancu

Ob 8.00 v Zgornji vasi

Ob 8.05 v vaškem jedru na Bohinjski Beli

 

POŠ Ribno:

Ob 7.05 Koritno

Ob 7.05 Bodešče

Ob 7.05 Selo

Ob 7.15 Ribno

Z namenom, da bi čim več otrok prišlo varno in okolju prijazno v šolo, vas starše vljudno prosimo, da igro podprete in pomagate otroku aktivno sodelovati v njej. Želimo si, da se vaši otroci na poti v šolo družijo, pogovarjajo in postanejo bolj samostojni, je zapisala Nataša Ahačič, ravnateljica OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled.

Oglejte si tudi