Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Zamejci obiskali EGSŠ Radovljica

Na Bledu je od 21. do 25. avgusta potekal poletni seminar za vzgojitelje, učitelje in profesorje srednjih šol s slovenskim učnim jezikom.

 

V sredo, 23. avgusta, je osem srednješolskih profesorjev iz zamejstva skupaj z Andrejo Duhovnik Antoni, višjo svetovalko za slovenske šole v Italiji, obiskalo Ekonomsko gimnazijo in srednjo šolo Radovljica. Ravnateljica Ksenija Lipovšček je v sodelovanju s profesorji za slovenščino, nemščino, medijske predmete in knjižničarko predstavila programe na šoli: ekonomsko gimnazijo, ekonomskega in medijskega tehnika. Organiziran je bil voden ogled po šoli, da so si lahko profesorji, ki poučujejo v Gorici in Trstu, ogledali učilnico slovenščine, knjižnico, multimedijo, učno firmo, radijski studio, fotografski studio, videostudio in telovadnico. V sproščenem pogovoru smo drug drugemu predstavili sistema izobraževanja v Italiji oz. Sloveniji, ki se kar precej razlikujeta.

 

Profesorjem je bila šola izredno všeč, saj ponuja bogato in moderno opremo, prav tako so pohvalil prakso doma in v tujini, izmenjavo dijakov, ekskurzije po Sloveniji in v tujino ter še mnoge dejavnosti, ki jih šola vsakoletno nudi dijakom. Na koncu nas je gospa Andreja Duhovnik Antoni povabila na ekskurzijo v zamejstvo, da ohranimo stike in razširimo naša obzorja.

 

Ana Hlebanja, prof. slov.

Oglejte si tudi