Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Ekskurzija turističnega podmladka OŠ Bled v Log pod Mangrtom

V petek, 11. maja smo se člani turističnega podmladka OŠ prof. dr. Josipa Plemlja z avtobusom peljali na pot v Log pod Mangrtom. To prelepo vasico pod julijskimi vršaci smo si šli ogledat kot adrenalinski navdušenci.
Člani podjetniško-turističnega krožka so se že po poti preizkusili v vlogi vodnikov. Turistične znamenitosti in družbene ter naravne posebnosti so razložili kot pravi strokovnjaki preko mikrofona v avtobusu. V Logu pod Mangrtom smo se razdelili v dve skupini in se prepustili adrenalinskim užitkom. Prvi so se spustili po zip-line, drugi pa so se odpravili na soteskanje (canyoning) po potoku Fratarica.
Obe dejavnosti sta v nas vzbudili poplavo občutkov. Pred vsako aktivnostjo so nas turistični oz. gorski vodniki skrbno opremili. Tako smo se počutili varno tudi v tistih trenutkih, ko se je v nas sproščalo največ adrenalina. Slednjega ni manjkalo. Spust po jeklenici nas je vodil nad plazom in pod mostom v Logu pod Mangrtom. Hitrost je bila tako velika, da smo morali že sami med vožnjo poskrbeti za zaviranje. Še bolj zanimivo pa je bilo soteskanje, kjer so nas vodniki z vrvjo spustili preko več kot deset meterskega skalovja poimenovanega Katedrala, nato pa popeljali čez številne tolmune in slapove.
Na zbornem mestu smo kar pokali od pripovedovanja vtisov. Postali pa smo tudi lačni, zato smo se odpravili v Bovec, kjer smo imeli čas za kosilo. V poznih večernih urah smo se utrujeni vrnili na Bled. V imenu Turističnega podmladka OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled se zahvaljujemo Turističnemu društvu Bled za sofinanciranje prevoza.

Oglejte si tudi