Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Šolanje izza zaslonov

Anemari Rihtaršič je dijakinja 3. letnika ekonomske gimnazije na EGSŠ Radovljica in se letos kot vsi ostali šolarji že tri mesece izobražuje na daljavo. In kaj meni o tem?

»Večtedensko šolanje na daljavo je spremenilo življenje najstnikov. Mislim, da si nihče ni mislil, da se bo to res zgodilo, predvsem pa da bo trajalo tako dolgo.

Šolanje na daljavo je res drugačno od klasičnega šolanja v šoli, a v razmerah, v katerih smo, je to očitno edina pot. Kakšen pa ima vpliv na vse šolarje? Na žalost se bo to poznalo na naši izobrazbi, saj tudi če se profesorji trudijo, dijakom manjka ta dobra stara fizična prisotnost v šoli. Sama zelo pogrešam ta občutek, da smo vsi v razredu, da se učimo, da prepisujemo s table, da se med odmori pogovarjamo itd. Včasih je kar težko organizirati dan, saj pride do trenutkov, ko imamo mladi probleme s koncentracijo med urami na daljavo, saj nas nič ne ustavlja, da z mislimi odtavamo daleč proč od šolske snovi. Mnogim se je volja do dela kar precej zmanjšala, zato upam, da se kmalu vrnem nazaj v šolo. Kdo bi se mislil, da bomo tako pogrešali šolo?«



Ana Hlebanja za EGSŠ Radovljica 

Oglejte si tudi