Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Sobota na Blejskih dnevih

Sobota, 22.7.

od 10:00 - Kulinarična ponudba Okusi Bleda ter sejem domače in umetnostne obrti10:00 - 12:00 in 15:00 - 17:00 - Blejski dnevi za otroke: poslikava obrazkov, ustvarjalne delavnice, XL igre17:00 - 18:00 - Nad ogenj po starem: Prikaz gašenja po starem gasilcev iz Podhoma19:00 - 21:00 - Blejski zlati mikrofon 2017: Gala koncert dobitnikov nagrad21:00 - Večer z BQL in Niko Zorjan s skupino22:00 - Lučke na jezeru

Sporočilo za javnost

Bled je kot zaokrožena turistična destinacija s podpisom listine aktivno pristopil k Zeleni shemi slovenskega turizma. Poleg vseh infrastrukturnih del, ki so vsa po vrsti usmerjena v trajnostni razvoj in varovanje izjemnega naravnega okolja, od izgradnje kanalizacijskega in vodovodnega sistema do obvoznic, kolesarskih stez in spodbujanja trajnostnih oblik mobilnosti, smo se letos odločili, da na tradicionalni prireditvi Blejski dnevi ne bo sobotnega večernega ognjemeta.

 

Izhodišče je jasno: ognjemeti povzročijo takojšnje in opazno povečanje rakotvornih trdnih delcev v zraku, ki se med drugim padejo na jezersko gladino in okolico, povzročajo ogromno nepotrebnega hrupa in svetlobno onesnaževanje nočnega neba. Prav tako je izjemen vpliv ognjemetov na prostoživeče živali, na labode na jezeru, živali v okoliških gozdovih in hišne ljubljenčke ter škodljiv za njihovo zdravje.

 

Tudi zelena zavest naših gostov je na čedalje višji ravni. Žal državni predpisi ne omogočajo regulacije zasebnih ognjemetov, zato smo se odločili najprej pomesti pred lastnim pragom in dati zgled drugim. Bled je poseben, Bled je romantičen, Bled je čaroben in zato vabljeni ta vikend na Jezersko promenado z Okusi Bleda, pestrim glasbenim programom ter si v soboto zvečer privoščite objem v soju tisočerih lučk na jezeru.

 

Občina Bled in Turizem Bled

Oglejte si tudi