Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Skokovit porast okužb v občini Bled

Pojavnost koronavirusa je po podatkih Covid sledilnika (https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats) v občini Bled skokovito poskočila, samo včeraj smo imeli šest novih primerov, število primerov se je podvojilo samo v petih dneh, v zadnjih 14 dneh smo imeli 21 okuženih.

 

Župan Občine Bled Janez Fajfar poziva občanke in občane, naj ravnajo samozaščitno. Izogibajo naj se stikom in striktno upoštevajo navodila stroke. Zaščitne maske naj uporabljajo vestno in pravilno, skrbijo naj za higieno kašlja in higieno rok. Blejski zdravstveni dom je ponovno ena izmed točk, kjer opravljajo testiranja. Če občani in občanke opazijo kakršnekoli znake bolezni, naj ostanejo doma in o tem obvestijo svojega zdravnika. 

 

Poseben režim v zdravstvenem domu Bled

Za kakršenkoli obisk zdravstvenega doma se je treba naročiti po telefonu. Znotraj zdravstvenega doma velja poseben režim vstopa in gibanja, zato obiskovalce prosijo, naj dosledno upoštevajo vsa navodila osebja.

 

Občina in redarstvo poslujeta po telefonu in po pošti

 

Župan Občine Bled Janez Fajfar je zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom izdal odredbo, po kateri od ponedeljka, 12.oktobra 2020, na Občini Bled in Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu občin Bled, Bohinj in Železniki (MIR), ni uradnih ur v obliki osebnih obiskov v upravni stavbi občine in prostorih MIR. V tem času stranke prosijo, naj z občino in redarstvom komunicirajo preko telefona, elektronske in klasične pošte. Vse vloge bodo sprejemali in pošiljali samo preko elektronske in klasične pošte. Odredba začne veljati 12.10.2020 ob 8. uri in bo veljala do preklica. 

Oglejte si tudi