Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

SISTEM ZA AVTOMATIZIRANO IZPOSOJO KOLES PONOVNO V DELOVANJU

25. maja ponovno odpiramo sistem za avtomatizirano izposojo koles – Bled Green Ways, ki je namenjen promocijo trajnostne mobilnosti in spremembi potovalnih navad občank in občanov pri vsakdanjih opravilih. Kolesarnice sistema so na štirih lokacijah, uporabniki in uporabnice pa imajo možnost izposoje navadnih mestnih, treking ter električnih koles. 

 

Uporabniki koles naj pri uporabi sistema upoštevajo splošne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom. Najpomembnejša pot prenosa virusa je preko izločkov iz dihal in preko onesnaženih rok. Priporočamo, da pri uporabi koles upoštevate zadostno medsebojno razdaljo, si temeljito razkužite roke pred prevzemom in po oddaji kolesa ter se ne dotikate obraza (še zlasti oči, nosu, ust) preden si umijete ali razkužite roke. Higiena rok je bistvenega pomena za preprečevanje možnosti okužbe, zato uporabnike sistema pozivamo, da higienska priporočila jemljejo resno in jih upoštevajo. Razkuževanje rok pred in po uporabi kolesa je obvezno. Tako za razkuževanje kot za razkužilna sredstva poskrbi vsak uporabnik sam. 

KRATEK VODIČ ZA REGISTRACIJO, PODALJŠANJE REGISTRACIJE IN IZPOSOJO:

1.         Registracija novega uporabnika je možna v Infocentru Triglavska roža Bled (Ljubljanska cesta 27). Bodoči uporabnik se je dolžan identificirati z osebnim dokumentom in podpisati izjavo o strinjanju s Splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na spletni strani www.bled.si. Že registriranim uporabnikom se je pravica do izposoje koles avtomatsko podaljšala za obdobje enega leta. 

2.         Po uspešni registraciji uporabnik prejme uporabniško ime in geslo, imetnik Blejske kartice pa tudi PIN kodo. Geslo in PIN kodo uporabnik lahko spreminja na spletni strani www.bled.si, kjer si lahko preverja tudi zgodovino izposoje koles na svoje ime in število razpoložljivih koles na posamezni lokaciji. Ob registraciji uporabnik prejme natančna navodila o izposoji kolesa.

3.         Ko si uporabnik želi izposoditi kolo, pristopi na eno izmed lokacij postaj za avtomatizirano izposojo koles, kjer se prijavi v sistem. Na kiosku pod LCD zaslonom pritisne gumb za začetek, vtipka uporabniško ime in geslo oz. prisloni Blejsko kartico in vtipka PIN kodo. Uporabnik sledi navodilom na zaslonu, izbere kolo in se odpelje.

4.         Uporabnik kolo lahko vrne na katerokoli postajo, ki ima prosto ključavnico. Kolo potisne v ključavnico in ga na ta način zaklene.

LOKACIJE IZPOSOJE KOLES:

1.         Infocenter Triglavska roža Bled

2.         Camping Bled

3.         Dom krajanov Zasip

4.         Zadružni dom Ribno                       

 

PAKETI IN CENA UPORABE SISTEMA:

Paket Občan Bleda oz. imetnik Blejske kartice je namenjena občanom Bleda oz. imetnikom Blejske kartice. Registracija je brezplačna. Ti uporabniki sistema lahko kolo uporabljajo do 24 ur v tednu. Paket ni prenosljiv na drugo osebo.

Paket 24 je namenjen vsem neobčanom Bleda, ki nimajo Blejske kartice. Strošek registracije znaša 24 EUR. Ti uporabniki lahko sistem koristijo do 24 ur v obdobju enega tedna od registracije v sistem. Paket ni prenosljiv na drugo osebo.

Paket Sobodajalec je namenjen ponudnikom turističnih namestitev na Bledu, ki bi radi svojim gostom omogočili vožnjo s kolesom. Ponudniki lahko kupijo več kartic za uporabo koles za svoje goste. Strošek registracije ene kartice je 10 € za pridobitev kartice in 50 € za izposojo koles na sezono. Ena kartica pomeni istočasno izposojo enega kolesa. Ti uporabniki sistema lahko kolo uporabljajo do 4 ure dnevno.

KDO LAHKO POSTANE UPORABNIK SISTEMA BLED GREEN WAYS?

Vse fizične osebe, starejše od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, uporabniško ime in geslo na sedežu Infocentra Triglavska roža Bled priskrbijo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo. 

 

Turizem Bled

 

Oglejte si tudi