Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Razstava del blejskega ex tempora

V Festivalni dvorani Bled je vse do 23. oktobra na ogled razstava del, ki so nastala na letošnjem blejskem ex temporu. Strokovno žirijo, ki je ocenila več kot 80 del, je vodila umetnostna kritičarka, kustodinja, predavateljica in esejistka Petra Vencelj. Dejala je, da je v zelo kratkem času nastala cela kopica zelo dobrih in izvirnih del, izmed katerih so morali izbrati najboljša.

 

V različnih kategorijah so podelili 13 nagrad, veliko nagrado Bleda, gran prix pa je prejelo delo Varujmo naravo, rešimo čebele avtorice Tetyane Donets. Ex tempore je tudi tokrat organiziralo slikarsko društvo Atelje Bled.

 

Ostale nagrade:

Pohvale strokovne žirije so prejeli Zdravko Purgar, Drago Hajdarovič in Dajana Čok. Nagrado Melite Vovk za ilustracijo je prejela Branka Pirc. Nagradi v kategoriji prosta tema sta prejela Ciril Kraigher in Roman Veras. Nagradi za deli na temo sreča sta prejela Luka Miklavžič in Andreja Srna. Posebno priznanje žirije je prejela Alenka Ana Stante, nagrado za mladega ustvarjalca do 35 let je prejela Špela Jensterle.

Oglejte si tudi