Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Pustna povorka 2019

Bled bo na pustno nedeljo, 3. marca, ponovno v znamenju pustne povorke! Turizem Bled tokrat razpisuje dve temi, ki sta med seboj povezani, in sicer Zeleni Bled in Bled Local Selection. To sta vsekakor temi, ki sta močno zaznamovali lansko leto, ko je Bled prejel zlati certifikat Zelene sheme slovenskega turizma in mednarodno priznanje, ki Bled uvršča med sto najbolj trajnostnih destinacij sveta. Povsem v skladu z zeleno shemo pa je tudi projekt Bled Local Selection, ki spodbuja razvoj lokalnega podjetništva in obrti, domačinom in svetu pa z izdelki pokaže, kaj vse na Bledu in v njegovi okolici imamo in znamo. Tako so v lanskem letu v okviru projekta luč sveta zagledali Blejski sir, Blejska kava, Blejski čaj in Tepkovo žganje.

Tudi letos si želimo, da bi skupine nastopile v skupinskih maskah! Zbor mask bo med 14.15 in 14.30 pri Infrastrukturi Bled, od koder bo povorka krenila čez Bledec na Jezersko promenado, kjer se bodo maske predstavile gledalkam in gledalcem, od tam pa v Trgovski center Bled, kjer bo še ena predstavitev mask in pustna zabava z ansamblom Joške vn.

Turizem Bled prijave sprejema do vključno 27. februarja po elektronski pošti na naslov romana.purkart@visitbled.si, informacije pa so na voljo tudi po telefonu številki  (04) 578 05 00 ali  040 214 372.

V prijavi je potrebno navesti kontaktno osebo skupine z elektronsko pošto in številko mobilnega telefona, ki je hkrati tudi vodja skupine, predvideno število oseb v skupini ter kratek opis za organizatorja, npr. ali bo v skupini kakšno vozilo, kakšna druga posebnost. Nujno navedite tudi opis maske.

Vsi udeleženci v skupini bodo prejeli bone za pustni krof in čaj.

Tudi letos bo udeležba blejskih društev in klubov štela pri prijavah na nekatere razpise.

 

Oglejte si tudi