Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Priznanja Naša Slovenija 2019 

Gibanje Kultura-natura Slovenija bo že desetič zapored podelilo priznanja naša Slovenija za zgledne dosežke pri ohranjanju in uveljavljanju slovenske kulturne in naravne dediščine ter krajine. Priznanja je doslej prejelo 111 prejemnikov iz Slovenije in zamejstva. Na dosedanje razpise je bilo pravočasno poslanih več kot 350 nominacij (več na www.kultura-natura.si). Razpis je odprt do kulturnega  praznika 8. februarja 2020, predloge pa zaradi prazničnega vikenda sprejemajo do vključno 11.2.2020. Oblikuje jih lahko vsak, ki to iskreno želi in je pri tem spoštljiv tako do predlagane/ga kot do našega gibanja.

 

Razpis je usklajen s kriteriji za priznanja Europa Nostra . Prejete predloge bo do aprila 2020 pregledal odbor za podelitev priznanj Naša Slovenija in izbral po dva prejemnike v posamezni kategoriji. Predsednica odbora bo tudi letos dr. Herta Mautrt-Lausegger, znana slovenistka in etnologinja s Koroške. 

Priznanja Naša Slovenija niso denarna nagrade, ampak likovna pozornost trajne vrednosti, letos bo to podkvica oblikovalca Oskarja Kogoja. 

Gostitelja jubilejne 10. podelitve priznanj Naša Slovenija 2019 ter priložnostnega srečanja dosedanjih nagrajencev, članov in simpatizerjev gibanja Kultura – Natura Slovenija bosta Občina Bled in Zavod za kulturo Bled, slovesnost s podelitvijo priznanj pa bo maja v Festivalni dvorani Bled.   

 

Po svečani podelitvi priznanj bodo v avli festivalne dvorane odprli potujočo razstavo desetih slovenskih likovnih umetnikov, ki so doslej tako ali drugače prispevali priznanja. 

Več o dosedanjih prejemnikih iz Slovenije in zamejstva in o letošnjih kategorijah pa na www.kultura-natura.si.

 

 

 

Oglejte si tudi