Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Primož Kerštanj z Bleda vodi evropski zbor leta!

Bled - Dirigent in pianist Primož Kerštanj, čigar delo sicer lahko občudujemo v glasbenem centru DO RE MI na Bledu, vodi tudi kranjski zbor Carmen manet, ki je postal evrovizijski zbor leta 2017.

Carmen manet je ženski pevski zbor nekdanjih dijakinj Gimnazije Kranj, ki ga vodi zborovodja Primož Kerštanj. Zbor se redno udeležuje zborovskih tekmovanj doma in v tujini. Je prejemnik številnih referenčnih nagrad, med najpomembnejše se umešča velika nagrada na zborovskem tekmovanju v švicarskem Montreuxu. Primož Kerštanj vodi zbor od njegove ustanovitve leta 2011. Osem let je bil tudi zborovodja Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Kranj, ob tem pa vodil tudi zbor Vox Carniola z Jesenic in APZ France Prešeren iz Kranja. Je tudi dvakratni prejemnik mednarodnega priznanja za najboljšega zborovodjo.

 

Evrovizijski zbor leta je novo zborovsko tekmovanje, ki je letos v Rigi potekalo prvič. Gre za tekmovanje, ki poteka v okviru Evropskih zborovskih iger, ki skušajo v olimpijskem duhu v poštenem in miroljubnem tekmovalnem duhu združevati ljudi in narode. Na tekmovanju je sodelovalo devet članic mreže EBU (European Broadcasting Union), poleg Slovenije še Avstrija, Danska, Estonija, Belgija, Nemčija, Madžarska, Wales in gostiteljica Latvija.



Oglejte si tudi