Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Prihajam z ljubeznijo in delam z ljubeznijo

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica že nekaj let teče projekt Biseri, ustvarjeni z ljubeznijo. Začelo se je s keramiko, ki so jo izdelovali uporabniki, nadaljevalo pa z zaposlitvami uporabnikov v gospodarstvu. 

Center je tako četrto leto zapored organiziral adventno večerjo, ki je vsako leto je malce drugačna, letos je bila v hotelu Astoria na Bledu, program pa je nastal skupaj z Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Kot je povedala direktorica CUDV, dr. Irena Ceglar, je namen tovrstnega sodelovanja in samega projekta, »da se gradijo mostovi, da se vsako leto povežemo z novimi ljudmi, ki mislijo podobno in želijo sodelovati z nami«.  Začelo se nje v Vili Podvin, nadaljevalo v učnem hotelu Astoria, lani je k projektu pristopila še Hit Alpinea Kranjska Gora. Pomembno je, da VDC s svojimi izdelki pride v javnost, v gospodarstvo, da se uporabniki lahko zaposlijo, saj iz tega nastane primer dobre prakse. »Tako vsi pridobimo, naši uporabniki, ki lahko pokažejo, kar zmorejo, ser izkažejo v vlogah, ki so cenjene, gospodarstveniki pa spoznajo drug del življenja. Skupaj tvorimo isto okolje, v katerem bivamo in ga delamo bolj prijetnega.«, še pravi direktorica.   

 

Vila Podvin že nekaj let sodeluje v projektu Biseri. Kot pravi chef Uroš Štefelin, so se začetki sodelovanja rodili prav v Vili Podvin. Zgodba se je začela z inventarjem, s keramiko, ki jo izdelujejo v CUDV Radovljica. »Povezali smo se z akademskim slikarjem Matjažem Arnolom, ki vodi delavnice in sklenili dogovor, nato pa se je kmalu rodila tudi ideja, da bi nekoga zaposlili v kuhinji. Tako sta prišla k nam Niko in Martin. Prvi takšen večer smo izpeljali pri nas, spomnim se, da je bilo zelo čustveno,..« Uroš Štefelin pravi, da nimajo nobenih predsodkov, tovrstno sodelovanje bi moralo biti nekaj vsakdanjega, saj so uporabniki CUDV, kot pravi Uroš Štefelin, sposobni, srčni in znajo delati. 

Učni hotel Astoria že več kot tri leta sodeluje z CUDV Radovljica. Kot pravi direktorica Sabina Rešek, jim uporabniki med sezono veliko pomagajo, delajo nekaj dni na teden po nekaj ur in na tak način skupaj pripeljejo poletje do konca. Velika posebnost Astorie pa so Sandrini srčki, sladica, ki je nastala v sodelovanju med slaščičarsko mojstrico Judito in Sandro, uporabnico CUDV. »Gostje seveda opazijo tovrstno sodelovanje, kupijo srčke za darilo, za spomin na Bled, hotel in Sandro,« pravi direktorica. 

 

»Prihajam z ljubeznijo in delam z ljubeznijo, tudi z mojimi srčki!«, pa pravi Sandra Svetina. Naj tako tudi ostane!

 

Oglejte si tudi