Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Pred vrati je 6. slikarski Ex tempore BLED 2021

Organizacijo in izpeljavo letošnjega dogodka smo v Slikarskem društvu Atelje Bled primorani prilagoditi veljavnim ukrepom za zagotavljanje zdravstvenih pogojev zoper koronavirusno bolezen.

Poleg  vsakoletnih tem oziroma kategorij, kot sta  »Bled« in »Prosta tema«,  bo osrednja tema letošnjega ex tempora »S R E Č A«. K nagradi Grand prix Bleda, nagradi mlademu avtorju do 35 let in k nagradam v vseh kategorijah ter k posebnemu priznanju po izboru strokovne žirije bo letos dodana še nagrada Melite Vovk, ki jo bo dobila »Ilustracija«,  najboljše delo na papirju na eno od letošnjih tem.

Likovniki bodo svoja dela v oceno strokovni žiriji in za razstavo oddali v soboto, 9. oktobra 2021, v Festivalni dvorani Bled.  Med 9. in 23. oktobrom 2021  je v Festivalni dvorani predvidena razstava vseh del sodelujočih likovnikov. Odprta bo vsak dan med 15. in 18.uro. Vstop bo prost.

V času Ex tempora si bo mogoče ogledati tudi slikarsko razstavo lanskega nagrajenca Ex tempora in prejemnika nagrade Grand prix Bleda Vinka Bogataja v Galeriji Stolp na Blejskem gradu, razstavo izbranih del Melite Vovk v Galeriji Melite Vovk v trgovskem centru in  skupinsko razstavo del članov in članic Slikarskega društva Atelje Bled v blejski knjižnici.

Prijazno vabljeni k ogledu razstav!

Zora Završnik Črnologar, predsednica društva Atelje Bled

Oglejte si tudi