Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

PRAZNOVANJE 40. OBLETNICE VRTCA

Enota vrtca Boh. Bela je v marcu in aprilu poskrbela  za pestro dogajanje na Bohinjski Beli. Pripravili smo zanimive prireditve, s katerimi smo se s kančkom nostalgije spomnili kako je bilo v vrtcu nekoč in predstavili  današnje aktivnosti  vrtca.  Program je bil pripravljen tako, da je bil zanimiv otrokom, staršem in  krajanom ter tudi  strokovnim delavcem vrtcev.

Po odmevnih razstavah Vrtec danes in Vrtec nekoč  v Domu krajanov smo gledalce razveselili še s prireditvijo Mi smo gozdni škratje. Nastopajoči  so bili otroci iz vrtca in nekateri , ki so vrtec na Beli obiskovali nekoč. Slednji so se predstavili  kot šolski pevski zbor, napovedovalci, pevci  ali glasbeniki. Na odru smo si ogledali  tudi prvo skupino »vrtičkarjev«  iz leta 1979 skupaj s takratno vzgojiteljico Makso Ambrožič ( takrat Kozikar). Otroci iz vrtca pa so zablesteli s svojim »škratovskim programom« ob himni vrtca Mi smo gozdni škratje.

V vrtcu smo praznovanje v naslednji dneh popestrili še s sladkanjem s torto, na kateri se nam je smejal Zeleni škrat. Višek  našega praznovanja  pa je bila občinska nagrada rajska ptica, ki so jo otroci skupaj z vzgojiteljicama ponosno prejeli iz rok župana Janeza Fajfarja  na občinski proslavi  na Bledu. Zdela se nam je čisto zares zlata. Hvala zanjo.

Ob zaključili praznovanja  obletnice vrtca na Bohinjski Beli se zahvaljujemo  vsem, ki ste  obiskali naše prireditve,  še posebno pa tistim, ki ste nam  pomagali pri izvedbi praznovanja. Upamo, da nas boste podpirali še naprej.

Maja Poklukar, Vrtec Bled- enota Bohinjska Bela

Foto: Boris Pretnar, Iztok Ameršek

Oglejte si tudi