Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Poletavci in Najpoletavci 2020

Letošnja bralna akcija je med šolskimi počitnicami potekala v vseh enotah Knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica. Pridružilo se nam je kar 166 Poletavcev in NajPoletavcev. Številke smo bili veseli, ker je čas epidemije korona virusa zaznamoval tudi bralne navade. In letos je bilo več sodelujočih fantov kot deklet.

 

Kaj so brali: Harry Potter je še vedno zelo priljubljeno poletno branje, pa Dnevnik nabritega mulca, Pasji mož in Kapitan Gatnik. Stripi o Garfieldu, Ariolu in naš Miki Muster so vredni poletnih bralnih dogodivščin. Priljubljeni domači avtorji so Primož Suhodolčan, Svetlana Makarovič in Desa Muck, med tujimi pa David Walliams in Roald Dahl. Med zbirkami Lov na pošasti, Winnie, Čarobna hišica na drevesu, Grozni Gašper, Gospod Gnilc so našli mnoge dobre knjige. Nekdo pa je v dnevnik branja napisal, da je bral tedenske reklame in table ob cesti na družinskem izletu. 

 

Za vse sodelujoče smo pripravili  vrečke s priznanjem in majico, ki so jo prejeli v svojih krajevnih knjižnicah. Zaradi epidemije nismo imeli zaključne prireditve. Glavno nagrada, šotor za dva, je bila izžrebana v knjižnici. O tem je posnet kratek film in objavljen na spletni strani radovljiške knjižnice. Vsem sodelujočim splošnim knjižnicam  je glavno nagrado podarilo podjetje Hervis. Projektu Mestne knjižnice Ljubljana se je letos pridružilo 15 slovenskih splošnih knjižnic, na Gorenjskem še Jesenice, Tržič, Kamnik in Medvode.

 

Irena Razingar, Knjižnica A.T. Linharta Radovljica

Oglejte si tudi