Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
29°C
12°C
JUTRI
26°C
15°C
Deli
3714

Oskrbovana stanovanja in Medgeneracijski center Bled

Občina Bled in Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja sta podpisala pogodbo o sodelovanju. Pogodba, ki sta jo podpisala direktor sklada Andrej Hudoklin in župan Janez Fajfar, se nanaša na gradnjo novih oskrbovanih stanovanj ter medgeneracijskega centra na Selišah.

Nepremičninski sklad bo na Selišah na območju med trgovino Spaar in parkirišči zgradil šestdeset oskrbovanih stanovanj. »Smo tik pred objavo naročila za izbor izvajalca, pričaujemo, da bo pogodba podpisana v naslednjih dneh in da bomo lahko čim prej začeli z deli,« je povedal direktor sklada Andrej Hudoklin. Stanovanja bodo najemniška, gradnja pa naj bi bila končana prihodnje leto, torej leta 2020. »Upam, da bomo konec leta 2020 že lahko sprejeli prve najemnice in najemnike, ki se bodo lahko vselili pod enakimi pogoji, s tem, da bodo občani in občanke Občine Bled imeli prednost pred morebitnimi interesenti od drugod,« je še povedal Hudoklin.

Občina Bled bo na isti lokaciji zgradila montažni objekt, kjer bosta medgeneracijski center in nova knjižnica. »Vesel sem, da se je Sklad odločil, da pride na Bled. Občina Bled bo zraven zgradila še medgeneracijski center z dnevnim varstvom starejših in knjižnico,« pravi blejski župan Janez Fajfar in dodaja, da bodo s tem gradnje na Selišah končane.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi