Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
11°C
-1°C
JUTRI
11°C
-2°C
8141

Odredba o omejitvi ali prepovedi gibanja na določenih območjih - pojasnila policije

Iz Policijske uprave Kranj so poslali naslednje sporočilo za javnost:

Informacija Policije o omejitvi ali prepovedi gibanja na določenih območjih

Generalni direktor policije je na podlagi 9. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije in sklepa Vlade Republike Slovenije zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda izdal odredbo o omejitvi gibanja na določenih območjih, določenih krajih ali na javnih mestih.

Z odredbo se omeji oziroma prepove gibanje na določenih območjih, določenih krajih ali na javnih mestih v Ljubljani, Bledu in Predosljah pri Kranju, in sicer 5. in 6. oktobra 2021. Na navedenih lokacijah je v veljavi omejeno oz. prepovedano gibanje, prepovedan dostop, izvaja se pregled lokacij in določi se smer gibanja. Ukrepi za omejitev se v tem obdobju izvajajo samo nujno potreben čas, saj se z izvajanjem ukrepov preneha takoj, ko prenehajo razlogi, zaradi katerih so bili odrejeni.

Območja, kjer veljajo omejitve, lahko policisti označijo s trakovi ali zaščitijo z ograjami ali drugimi sredstvi. Policisti bodo v zvezi z navedenim ukrepom policijska pooblastila izvajali po načelu sorazmernosti. Predvsem pa bodo izvajali identifikacijske postopke, da se bo ugotovila
upravičenost morebitnega nahajanja na navedenih območjih, in opozarjali, da dostop na območja ni dovoljen, ter ukazovali, da osebe območje zapustijo.

Če osebe ne bodo upoštevale zakonitih ukazov pooblaščenih uradnih oseb, bodo policisti po predhodnem opozorilu zoper njih uporabili ostala pooblastila in prisilna sredstva po načelu sorazmernosti, zoper kršitelje pa bodo tudi dosledno ukrepali v skladu z določbami Zakona o prekrških (ZP-1) in Kazenskega zakonika (KZ-1).

Vse, ki bi se kakorkoli znašli na območjih, kjer bo omejeno gibanje, naprošamo, da upoštevajo navodila in usmeritve policistov. Ukrep je glede na trenutne okoliščine nujen ter omejen zgolj na ožje in najnujnejše prostore oziroma kraje, kjer policija izvaja naloge.

Zvočni posnetek izjave Alojza Sladiča iz Sektorja uniformirane policije na Generalni policijski upravi je objavljen v sporočilu za javnost na spletni strani policije:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/110867-odredba-o-omejitvi-ali-prepovedi-gibanja-na-dolocenih-obmocjih-pojasnila-policije

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi