Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

CUDV RADOVLJICA PREJEMNIK POLNEGA CERTIFIKATA DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Na mednarodni dan družin, ki ga obeležujemo 15. maja, so bili podeljeni tudi letošnji certifikati družini prijazno podjetje. Med 12 prejemniki polnega certifikata družini prijazne organizacije je tudi CUDV Radovljica.

 

Osnovni certifikat je center prejel leta 2014. Takrat so uvedli 13 ukrepov, ki naj bi pripomogli k večjemu ravnovesju med družinskim in poklicnim življenjem. Ob pridobitvi polnega certifikata pa so si zadali osem novih ukrepov. Vodstvo centra z nekaj več kot 160 zaposlenimi je prepoznalo koristi in pomen uvajanja teh ukrepov za zagotavljanje dolgoročnejših učinkov usklajevanja poklicnega in družinskega življenja.

 

Certifikat družini prijazno podjetje v Sloveniji od leta 2007 podeljuje Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Ministrstvom RS za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM) ter zainteresiranimi zunanjimi partnerji. Namenjen je podjetjem in javnim ustanovam z več kot deset zaposlenimi.

Državni sekretar na MDDSZEM Peter Pogačar je na podelitvi izrazil zadovoljstvo, da so med prejemniki polnega certifikata tudi trije javni socialnovarstveni zavodi, ki sodijo pod okrilje tega ministrstva.

Oglejte si tudi