Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Občni zbor čebelarjev in priprave na svetovni dan čebel

Svetovni dan čebel bomo prvič v zgodovini obeležili 20. maja. Osrednja slovesnost bo v Žirovnici, svoje pa bodo dodali tudi blejski čebelarji, ki med drugim pripravljajo razstavo panjskih končnic ob Kralovem čebelnjaku, otvoritev pa bo 20. aprila. Panjsko končnice bodo naslikali učenci 5. razredov blejske osnovne šole. Blejski čebelarji bodo pripravili tudi dve fotografski razstavi – na Blejskem gradu in v Zdraviliškem parku.

 

Od 18. do 20. maja bo svetovno srečanje čebelarjev v Žirovnici, v teh dneh pa čebelarje z vsega sveta pričakujemo tudi na Bledu.

 

Medtem pa so blejski čebelarji konec januarja imeli svojo letno skupščino Pregledali so svoje delo in dogodke v lanskem letu, posebej aktivni so bili decembra, ko so v OZN potrdili svetovni dan čebel. Priznanje društva so podelili dolgoletnemu blagajniku Stanetu Lampetu, najstarejšemu članu društva Andreju Lukanu, devetdesetletniku Kristlu Ogrisu in praporščakoma Jožetu Ptičku in Jožetu Berniku. V društvo se je včlanilo pet novih članov,  tako da je na Bledu in v Gorjah skupaj 62 čebelarjev.

Naj medi !

Lovro Legat, predsednik ČD Bled-Gorje

Oglejte si tudi