Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Občina Bled v sodelovanju z Infrastrukturo Bled izvaja več projektov vzdrževalnih del

Investicijsko vzdrževalna dela na pobočju Homa

Občina Bled je v sodelovanju z Infrastrukturo Bled v oktobru zaključila več projektov vzdrževalnih del.

V sklopu urejanja poti v Vintgar je bila na relaciji slap Šum - Sv. Katarina, posodobljena pot. Analiza vaje civilne zaščite Vintgar 2022 je pokazala, da je na poti nekaj ovir, ki predstavljajo težavo reševalnim vozilom. Ovire so bile odstranjene.

Na novo je bil urejen drugi odsek poti SV. Katarina – Podhomski rob (čez travnik). Z roba prostora nasproti okrepčevalnice Jurček na Homu pri Sv. Katarini se namreč začenja prečna pot po južnih pobočjih Homa, ki preko pašnikov vodi do razgledne točke, kjer pot preide iz zasipskih na podhomske pašnike. V letu 2021 je bil urejen prvi odsek te poti. V prihodnjem letu pa bo Občina Bled uredila še zadnji odsek, to je do meje Agrarne skupnosti Zasip in Agrarne skupnosti Podhom. Z uveljavitvijo novega režima obiska v soteski Vintgar (vstop v Vintgar zgolj z zgornje strani soteske s Podhoma), to pot namreč uporablja mnogo več obiskovalcev / turistov kot doslej. Zaradi tega je bil potreben poglobljen premislek in pristop k ureditvi poti. Izmed več možnosti, ter po usklajevanju med Agrarno skupnostjo Zasip, investitorjem Občino Bled ter izvajalcem del Infrastrukturo Bled, je bil potrjen predlog glede sanacije, ki pot izravnava na enotno širino dodatno utrjuje z jalovino in po potrebi na določenih mestih predvideva bočne opore izvedene z lesenimi okroglicami.


Obvestilo – vzdrževalna dela na mostovžu

V mesecu novembru 2022 bodo izvedena vzdrževalna dela na vzhodnem delu mostovža v Veliki Zaki. Občina Bled je v sodelovanju z Infrastrukturo Bled, v oktobru 2021, že obnovila stopnišče na zahodni strani mostovža. Tudi tokrat bodo dela obsegala zamenjavo dotrajanega stopnišča in ograje. Prehod čez mostovž bo v času del onemogočen.


Zamenjava skodel na paviljonu v Zdraviliškem parku

V teh dneh potekajo tudi dela na objektu paviljona v zdraviliškem parku na Bledu, na zemljišču s parcelno št. 367/4, k.o. Bled, ki predstavlja poseg v registrirano nepremično dediščino Bled - Paviljon v Zdraviliškem parku.

Občina Bled je v skladu s pridobljenim soglasjem Javnega zavod Republike Slovenije za varstvo kulturne dediščine, Območna enota Kranj, pristopila k zamenjavi dotrajane strešne kritine. Dopustna je zamenjava dotrajanih skodel z enakimi skodlami »šinkli«

Izvajalec del je podjetje Skodlarstvo Bohinj. Dela bodo zaključena do sredine novembra. Ker gre za poseg v registrirano nepremično dediščino, bo izvajalec postopal s posebno skrbnostjo. Paviljon bo tako še dolgo krasil podobo Zdraviliškega parka.

Oglejte si tudi