Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

O obvoznici, mobilnosti in turizmu

Na nedavni okrogli mizi o povezanosti infrastrukture in turizma, ki ga je organizirala Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, je sodelovala tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Beseda je tekla o tem, kako pomembna je urejena infrastruktura za razvoj turizma, komisarka pa je izpostavila pomembnost mobilnosti, ki jo prinaša urejen in povezan javni prevoz.

 

Vršilec dolžnosti predsednika vlade dr. Miro Cerar je dejal, da je dobra infrastruktura eden izmed osnovnih pogojev za razvoj kakovostnega turizma, Slovenija pa da gre po poti razvoja butičnega turizma in pet zvezdničnih doživetij. Z njim se je strinjala tudi Maja Pak s Slovenske turistične organizacije, ki je spomnila na novo strategijo trajnostnega razvoja turizma v Sloveniji, ki smo jo dobili lani. Na mobilnost v turizmu sta se naslanjala tudi direktorja Turizma Bohinj in Turizma Bled, Klemen Langus in Tomaž Rogelj, poudarila sta na primer nujnost izgradnje kolesarske povezave med Bledom in Bohinjem. Direktor Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Jože Damjan, pa je izpostavil vzgajanje in izobraževanje mladih za vrhunske strokovnjake s področja turizma.


Pred okroglo mizo sta si komisarka Violeta Bulc in vršilec dolžnosti predsednika vlade Miro Cerar ogledala tudi gradnjo severne razbremenilne ceste na Bledu, ki bo končana še pred vrhuncem poletne sezone.

 

Oglejte si tudi