Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

TSK BLED V SEZONI 2020/2021

V tekaško smučarskem klubu Bled smo po lanskem slovesu od aktivne kariere naših dolgoletnih reprezentantk Katje Višnar in Alenke Čebašek vse moči usmerili v novi rod mladih in perspektivnih tekačev. Kljub težkim »koronskim časom« je trenerjem na čelu z glavnim Juretom Čeboklijem uspelo mlade tekače dobro pripraviti na okrnjeno sezono.


 Že decembra je v organizaciji našega kluba potekalo odpadlo državno prvenstvo za sezono 19/20 v šprintu štafet v klasični tehniki, kjer smo se veselili naslova državnih mladinskih prvakov. Med fanti sta ga osvojila Blaž Kavčič in Andraž Žemva, med dekleti pa Lucija Medja in Meta Škufca. V nadaljevanju sezone je za kar nekaj suverenih zmag v kategoriji starejših mladink poskrbela Lucija Medja, medtem ko se je v kategoriji mlajših mladink Ajda Šmit skoraj redno uvrščala med prve tri.


V mlajših kategorijah je bilo nekaj tekem izpeljanih šele marca. Omenimo lahko tretje mesto mlajših dečkov v štafeti 3x2,5 km(Lovro Poklukar, Žiga Pristavec in Matevž Šmit) in tretje mesto Jošta Poljška v šprintu starejših dečkov. Sledil je vrhunski zaključek sezone v režiji Lucije Medja, Mete Škufca in Ajde Šmit, ki so osvojile naslov mladinskih državnih prvakinj v štafeti 3 x 3,3 km v prosti tehniki, kar je obenem pomenilo tudi 3. mesto v absolutni kategoriji članic.


Zelo smo ponosni na Lucijo Medja, ki je že drugo leto zapored članica mladinske reprezentance in se je kljub svoji mladosti (16 let) udeležila svetovnega mladinskega prvenstva na Finskem, kjer si je predvsem nabirala izkušnje, saj njen čas šele prihaja. Žal je bila večina mednarodnih tekem v soseščini odpovedanih.

K sreči je bila zima letos obilna z snežnimi padavinami tudi v dolini. Tako smo večino treninga lahko opravili blizu doma. V sodelovanju s Turizmom Bled pa smo z našim »ratrakom« poskrbeli za pripravo in vzdrževanje tekaških prog v naši občini in tudi širše. Ponovno se je izkazalo da, je tek na smučeh zelo priljubljen, če le snežne razmere to dopuščajo…in ker so dopuščale, smo med zimskimi počitnicami tudi letos organizirali tečaj teka na smučeh za najmlajše. Tečaj sta na »Hotunah« vodila nepogrešljiva Vinko Poklukar in Filip Kalan ob asistenci mladih tekačev. Kot vsako leto, nekaj tečajnikov nadaljuje z treningi v klubu.


Posebna zahvala gre vsem staršem in prijateljem kluba, ki so preko celega leta z udeležbo na delovnih akcijah sajenja dreves veliko pripomogli k boljšim pogojem dela v klubu.


April je mesec za regeneracijo (tudi staršev), sledi nekaj počitka in začetek priprav na novo sezono.


TSK Bled

Oglejte si tudi