Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
26°C
16°C
JUTRI
28°C
13°C
8141

Tri razstave EJTI ŠTIH

Do konca avgusta bodo na Bledu na ogled tri razstave Ejti Štih, in sicer Rdeče in zlato v Festivalni dvorani Bled, Konflikti v Galeriji Melite Vovk  in Kokošji rod v Galeriji Stolp na Blejskem gradu.

Ejti Štih se je rodila v Sloveniji 25. novembra leta 1957. Študirala je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

Od leta 1982 živi in dela v mestu Santa Cruz de la Sierra v Boliviji. Na svoji umetniški poti se je podajala na področja slikarstva, kiparstva, keramike, grafike in inštalacij, ilustrirala je knjige in oblikovala številne plakate , kostume in scenografijo za petdeset gledaliških postavitev kot tudi kostume za karneval.

V štiridesetih letih ustvarjanja je pripravila več kot sedemdeset samostojnih razstav v Sloveniji, Boliviji, Italiji, Franciji, Španiji, ZDA, Panami, Belgiji, Čilu, Argentini, na Kubi, v Nemčiji, Peruju, Braziliji, na Portugalskem in na Nizozemskem.

Sodelovala je na številnih skupinskih razstavah in mednarodnih bienalih. Njena dela najdemo v zasebnih in javnih zbirkah po celem svetu. Od leta 2005 je kulturni vodja, soustanoviteljica in prostovoljna ravnateljica Umetniške galerije Manzana 1 Espacio de Arte v Santa Cruzu v Boliviji.

Zavod za kulturo Bled

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi