Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Seviljski brivec v Festivalni dvorani Bled kot zaključek razstave Melita VOVK osebno

V večmesečnem projektu priprave razstav na skupaj 8 lokacijah na Bledu in v Ljubljani, kjer je bilo na ogled 500 del avtorice, je nastala tudi izjemno bogata knjiga v dveh delih. Prvi del je oseben – Biografija umetnice 1928–2020, ki jo je po dnevnikih Melite Vovk napisala Lidija Pavlovčič, v drugem delu – USTVARJANJE pa so avtorji (Tatjana Pregl Kobe, ilustracija; Marko Kočevar, karikatura; Janez Fajfar, PEN; Tea Rogelj – SLOGI, gledališče; Edvard Majaron, lutke; Ane Marije Kunstelj, slikarstvo in grafika in Boris A. Novak, Zamirujoči sonet Meliti Vovk, čebelarki podob) v strokovnih člankih pisali o Melitinem umetniškem opusu, ob tem da so prvič v tako velikem obsegu nastale tudi galerije njenih del, še veliko bolj obsežne kot je razstava.

 

Ob slovesu razstave bo v nedeljo, 8. avgusta, ob 19:30 uri,v Festivalni dvorani Bled,

gala koncertna izvedba opere Seviljski brivec.

 

ORKESTER Pehlivanian Opera Academy Orkester 

DIRIGENTI Tilen Draksler, Daniel Perpiñan, Giovanni Pasini, Manolo González, Carolina Cerezo Davila, Sergey Galaktionov, Georgy Vasilenko in Pio Lozzi 

PEVCI

ALMAVIVA: Klemen Torkar, Uroš Dolšek, Matej Velikonja

FIGARO: Lovro Korošec, Marko Erzar, Taesung Kim

ROSINA: Nataša Trček, Rebeka Pregelj, Sara Briški Cirman, Saška Kolarič

BERTA: Anja Šinigoj

BARTOLO: Marko Mandir

BASILIO: Tomaž Štular

 

Eno uro pred in eno uro po koncertu si bo mogoče še zadnjič ogledati del razstave v preddverju dvorane – sklop slikarstvo, fantastične risbe, pejsaži in gledališče, prav tako bo mogoče kupiti zgoraj omenjeni knjižni komplet.

 

Cena vstopnice za gala koncert opere Seviljski brivec je 10 evrov, vstopnice so na voljo preko spleta ali v Turističnem društvu Bled. Cena knjižnega kompleta je 42 evrov – nakup v Festivalni dvorani je mogoč z gotovino, lahko pa ga naročite tudi po pošti.

 

Izbor Melitinih del z velike blejske razstave bo do konca leta na ogled v novo odprti GALERIJI MELITE VOVK, v Trgovskem centru Bled, vsak dan med 16. in 20. uro.

 

Velika blejska razstava Melita VOVK osebno je del projekta NOVEMBRSKI OPUS, ki smo ga v Zavodu za kulturo Bled zasnovali jeseni 2020. Opus bo vsako leto novembra za 11 mesecev (do naslednjega novembra) izpostavil izbrane domačine z Bleda, ki so s svojimi dosežki izjemno obogatili življenje in kulturo kraja. Projekt Melita VOVK osebno boste tako v različnih oblikah še srečali vse do prihodnjega novembra (2022), ko se bomo »zakopali« v izjemno zapuščino ARNOLDA RIKLIJA (november 2022–oktober 2023).

 

Zavod za kulturo Bled 

 

Oglejte si tudi