Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Pravljične minutke in Literarni utrinki

Knjižnica je prostor, kjer je zbranih tisočero zgodb. Vsaka nam ob branju pričara novo pokrajino domišljijskega sveta. A le malokdaj pomislimo, da nam je relief te pokrajine zarisal avtor. Pesniki, pisatelji, pravljičarji ostanejo v ozadju, ko nas posrka zgodba. V novem letu smo se v Knjižnici A. T. Linharta odločili, da jih postavimo v ospredje.

Začeli smo s projektoma Literarni utrinki in Pravljične minutke. K sodelovanju smo povabili ustvarjalce iz domačega okolja, da sami preberejo odlomke iz svojih del. Tako so nastali kratki filmi Petre Mlakar, Barbare Hanuš, Natalije Šimunovič, Majde Srna in Ingrid Peinkicher. Dela Polone Škrinjar sta prebrali hčerka Polona Zalokar in vnukinja Lucija Benedičič. K sodelovanju bomo v prihajajočih mesecih povabili tudi avtorje iz gorjanske, blejske in bohinjske občine.


Literarni utrinki so odlomki iz del za odrasle in jih objavljamo v torkih na knjižničnem Facebook profilu, Instagramu in Youtubu. Ob četrtkih pa je čas za otroške Pravljične minutke. Če jih boste zamudili, vam bodo na voljo tudi na naši spletni strani. Poskrbeli bomo, da ne ostanejo zgolj enkratni utrinki, ki utonejo v pozabo, ampak kot dobre zgodbe pustijo svoj pečat v gledalcu, bralcu in času. Spremljajte nas.


Silva Kos

Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica

Povezave

www.rad.sik.si

Oglejte si tudi