Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Pojasnilo podjetja Infrastruktura glede ograj na Straži

Ob koncu tedna smo bili v podjetju Infrastruktura Bled d.o.o. presenečeni nad posegi in ograjevanju parcel na Straži Bled s strani novih lastnikov. Delovanje objekta, ki je že več kot 20 let v uspešnem upravljanju podjetja, je tako ogroženo. 

 

Lokalno prebivalstvo ima zelo čustven odnos do enega izmed sedmih osamelcev ob jezerski skledi. Hrib Straža Bled že več desetletij omogoča smučanje na pragu doma. Tako verjetno ni na Bledu ni nikogar, ki ne bi opravil svojih prvih smučarskih zavojev na Straži. Skozi leta se je smučarska sezona zaradi milih zim krajšala, območje pa je iz leta v leto širilo svoje delovanje v spomladanskih, poletnih in jesenskih mesecih. Tako je Straža postala ena najbolj obiskanih točk na Bledu. Bodisi s strani sprehajalcev po urejenih peš poteh in lepih razglednih točkah bodisi s strani obiskovalcev, ki so želeli svojo merico adrenalina s pomočjo spusta s sanmi po pobočju z najlepšim razgledom.

 

V podjetju Infrastruktura Bled smo z razvojem Straže Bled v poletnih mesecih želeli povečati aktivno ponudbo in s tem zadržati gosta na Bledu dan ali dva več. To smo opravljali več kot odlično, saj se je 20 % vseh gostov udeležilo naših aktivnosti. Kljub fokusu na poletno turistično sezono pa v podjetju Infrastruktura Bled nismo pozabili na javni interes. S sredstvi, ki jih ustvarimo v poletnih mesecih, vzdržujemo pohodniške poti na Straži in omogočamo zimski program smučanja, sofinanciramo javne športne programe v Občini Bled, za kar letno namenimo preko 100.000 €. 

 

Lastniško območje Straže Bled v celoti ni občinsko. Dobršen del površin je zasebna last, kar v podjetju močno spoštujemo. Praktično z vsemi lastniki imamo sklenjene najemne ali služnostne pogodbe za opravljanje svoje dejavnosti. Proces ureditev razmerij pa je potekal tudi z novimi lastniki večjega dela območja. Ker smo ravno sredi pogajanj za menjavo, prodajo, nakup oziroma uporabo zemljišč, ki trenutno niso naša last, nas je poteza novih lastnikov močno presenetila. 

 

Enostranski umik iz pogajanj nas skrbi. Na vrvici tako visi program v javnem interesu, sofinanciranje javnih športnih programov otrok in mladine, najbolj obiskana aktivnost na Bledu in ne navsezadnje tudi dobršni del zaposlenih občanov.

 

V podjetju vseeno verjamemo v sobivanje z novimi lastniki in nadaljevanje pogovorov ter odlično sodelovanje v prihodnosti!

 

 

Infrastruktura Bled

 

Oglejte si tudi