Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

O novi regijski bolnišnici naj se najprej izjasni stroka

Kljub epidemiji ali pa prav zato na Gorenjskem poteka razprava o tem, ali regija potrebuje novo regijsko bolnišnico, ali je na mestu obnoviti in razširiti obstoječo, Splošno bolnišnico Jesenice.


Blejski župan Janez Fajfar je glede tega vprašanja jasen – najprej naj odloči stroka! »Izkušnje Blejk in Blejcev z jeseniško bolnišnico so v veliki meri zelo pozitivne, dejstvo je, da je storitev v bolnišnici odvisna od ljudi, ne od sten,« pravi župan in dodaja: »Seveda pa pomembno, da tudi Gorenjska dobi moderno in tehnično dobro opremljeno bolnišnico, vendar mora najprej svoje povedati stroka. Menim, da smo toliko zreli, da pri takšnih primerih znamo preseči politične delitve«, je še dejal.


Strokovnjaki pravijo, da bi v Splošni bolnišnici Jesenice potrebovali vsaj 600 postelj, trenutno jih je 200. Bolnišnica je stara 70 let. Med možnimi novimi lokacijami se ponujata Kranj in Radovljica. Občina Jesenice meni, da je ob sedanji bolnišnici še dovolj prostora za njeno širitev, na Jesenicah je Fakulteta za zdravstveno nego, poleg tega pa je bolnišnica za občino vitalnega pomena, kot se je izrazil jeseniški župan Blaž Račič. Občina Jesenice je sicer pripravila elaborat, v katerem so zapisani najpomembnejši argumenti za to, da bolnišnica ostane na Jesenicah.

Oglejte si tudi