Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Ministrica Bratušek si je ogledala gradbišči južne obvoznice in kolesarke Bled–Bohinj

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in direktor Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar sta si v petek, 9. junija, ogledala gorenjska cestna gradbišča, med drugim tudi gradbišče južne razbremenilne ceste in kolesarske povezave Bled–Bohinj.

»Blejska južna razbremenilna cesta je zelo pomemben projekt, na katerega so ljudje čakali dolgo. Gradnja poteka v skladu s finančnim planom in v skladu s časovnico, kar me zelo veseli,« je povedala ministrica Alenka Bratušek, ki pa je na poti na Bled padla v zastoj – zastoji na cestah so namreč blejski vsakdan. »Res je, ko se nekaj gradi oziroma obnavlja, navadno posegamo v obstoječe ceste, drugače žal ne gre. Ljudem, ki so zaradi zastojev prizadeti, se zahvaljujem za strpnost, saj bo potem, ko bo cesta zgrajena, bolje.«

Blejski župan Anton Mežan je dejal, da se dnevno vidi napredek gradnje. »Moja največja želja je, da se potem, ko se bo gradnja krožišča končala, takoj začne tudi gradnja druge faze in nato še tretje.« Povedal je, da še vedno zagovarja mnenje, da se trasa zadnje, tretje faze spremeni, »vendar le, če to ne bo podaljšalo časa izgradnje celotne obvoznice«.

Hkrati z gradnjo južne razbremenilne ceste na Bledu pa poteka tudi gradnja kolesarske povezave Bled–Bohinj, kjer se je ekipi na gradbišču pridružil tudi bohinjski župan Jože Sodja. Tudi gradnja kolesarske povezave poteka po načrtih, izzive pa sproti rešujejo.

Krožišče na južni obvoznici bo zgrajeno do maja prihodnje leto, kolesarska steza Bled–Bohinj pa do konca prihodnjega leta.

Oglejte si tudi