Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Minister Vrtovec: Gradbeno dovoljenje za južno razbremenilno cesto bo izdano v štirinajstih dneh

Minister Vrtovec: Gradbeno dovoljenje za južno razbremenilno cesto bo izdano v štirinajstih dneh

Župani zgornjegorenjskih občin so se danes v hotelu Ribno srečali z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem. Kot je povedal minister, so bili pogovori konstruktivni, pomembnih tem pa veliko. Minister je najprej izpostavil gradnjo južne razbremenilne ceste na Bledu. » O južni razbremenilni cesti se govori že 50 let, sedaj se končno premika. Čakamo na gradbeno dovoljenje, ki naj bi ga pridobili v roki dveh tednov, tako da bomo drugo leto lahko začeli z izgradnjo prve faze, to je s krožiščem v Betinu. Mislili smo, da se bo gradnja lahko začela že letos, vendar so se postopki z gradbenim dovoljenjem zavlekli«.

Na srečanju so izpostavili še gradnjo kolesarske povezave Bled – Bohinj, obnovo bohinjske železniške proge, ki naj bi se začela v prihodnjih letih, gradnjo kolesarske povezave od Lesc do Radovljice in Žirovnice ter nadaljevanje obnove železniške proge Lesce – Jesenice. Prav tako je minister omenil obnovo jeseniške železniške povezave ter ceste skozi Jesenice.

Kolesarska povezava Bled – Bohinj je eden ključnih projektov za celotno Gorenjsko

Kolesarska povezava Bled – Bohinj je eden ključnih projektov za celotno Gorenjsko, ne samo za občini Bled in Bohinj, je še dejal minister. Projekt je vreden več kot 15 milijonov in gre za eno najdražjih kolesarskih povezav v Sloveniji, za katero so pridobljena tudi evropska sredstva. »Poteka pa tudi že odkup zemljišč za kolesarsko povezavo Žirovnica – Lesce – Bled«, je dejal minister. S tem projektom bo ta del Gorenjske pokrit s kolesarskimi stezami.

Ureditev državne ceste v Kranjski Gori

V Kranjski Gori bodo zaradi bližajočega se nordijskega svetovnega prvenstva preplastili cesto od Podkorena do Rateč, zgradili krožišče v Podkorenu in začeli z drugo fazo obnove ceste skozi Gozd Martuljek.  

200 milijonov evrov za Bohinjsko progo

»Bohinjska proga je izjemno pomembna za razvoj in trajnostno mobilnost na Gorenjskem«, je dejal minister Vrtovec. V prihodnjih desetih letih tako načrtujejo obnovo, ki bo vredna okoli 200 milijonov evrov in bo zajemala ne samo obnovo samih tirov, pač pa tudi pripadajoče infrastrukture in železniških postaj ob progi. S projektno zasnovo bodo štartali v prihodnjem letu.

Obnove na Jesenicah

V občini Jesenice se lahko veselijo dokončanja obnove ceste skozi Jesenice, predvsem pa temeljite prenove železniške postaje.

Oglejte si tudi