Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Brezplačen ogled stalnih in začasnih razstav, predstav in drugih prireditev v kulturno – umetniških organizacijah po vsej Sloveniji

V nedeljo, 15. maja je Mednarodni dan družin. Obeležujemo ga od leta 1994, razglasila ga je Generalna skupščina OZN. Vsako leto ima osrednjo temo – letošnja je »Družine in urbanizacija« (Families and urbanization).

Zveza prijateljev mladine Slovenije je že 24. leto zapored pripravila akcijo ZA DRUŽINE BREZPLAČNO. Začne se vedno 15. maja, na Mednarodni dan družin in traja do konca Tedna družin, 22. maja. V ta teden sovpada tudi Mednarodni dan muzejev – 18. maj. Z akcijo želimo čim več družinam omogočiti brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav, predstav in drugih prireditev v kulturno – umetniških organizacijah po vsej Sloveniji.

V letošnji akciji sodeluje 39 muzejev in galerij. Seznam je objavljen na spletni strani https://www.zpms.si/2022/05/11/akcija-za-druzine-brezplacno-v-tednu-druzin-15-5-22-5-2/, priložen pa je tudi v priponki.

Najlepša hvala vsem kulturno-umetniškim organizacijam, ki so se pozitivno odzvale! Upamo, da nam bo z njihovo pomočjo uspelo ponuditi družinam pestro in privlačno izbiro prireditev, na katerih bodo lahko člani družine kakovostno preživeli svoj prosti čas, si delili skupno kulturno umetniško doživetje in vzgajali  bodoče zagovornike kulturnih vrednot.


Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS)

Oglejte si tudi