Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Okužbe na Gorenjskem še vedno skokovito naraščajo

Po podatkih covid sledilnika (https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats) število potrjenih okužb na Gorenjskem še vedno strmo narašča. Samo včeraj so na Bledu potrdili 22 novih okužb, skupaj je v občini Bled 84 potrjeno aktivnih okužb, kar je že več kot odstotek prebivalcev. 

Na Zgornjem Gorenjskem je najslabše stanje sicer v občini Jesenice, kjer se bližajo dvema odstotkoma aktivno okuženih, trenutno imajo 411 potrjenih okužb. V občini Bohinj je okuženega 1,6 odstotka prebivalstva, imajo 85 aktivnih okužb, v občini Gorje 34 ali 1,2 odstotka prebivalstva, v občini Radovljica 1,7 odstotka prebivalstva ali 315 potrjeno okuženih, v občini Žirovnica je aktivno okuženih 70 ljudi ali 1,6 odstotka prebivalstva, v občini Kranjska Gora pa imajo 67 aktivnih okužb ali 1,3 odstotka prebivalstva. Najhuje na Gorenjskem je sicer v občini Železniki, kjer je aktivno okuženega več kot 3 odstotke prebivalstva. 

Tedenski prirast okužb je bil najvišji v občini Gorje, kar 285 odstoten, sledi Žirovnica z 211 odstotnim prirastom, na tretjem mestu med občinami Zgornje Gorenjske pa je Bled s skoraj 182 % tedenskim prirastom potrjenih okužb.

Oglejte si tudi