Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
22°C
6°C
JUTRI
20°C
6°C
Deli

Koronavirus: Dobre zgodbe z Bleda

V časih, ko so solidarnost in naša potrpežljivost ter čut za sočloveka na preizkušnji, se je na Bledu spletlo kar nekaj dobrih zgodb.

Klicu na pomoč so se odzvali številni občani in občanke, bodisi da pomagajo kot prostovoljci bodisi kako drugače.

Razširjena sestava občinskega štaba civilne zaščite Občine Bled je v povezavi z drugimi humanitarnimi organizacijami pripravila načrt za organizacijo, varno in usklajeno oskrbo na domu v okviru sistemskih izvajalcev ter humanitarnih društev. 

DEŽURNA ŠTEVILKA JE 041 658 052.

Številka je dosegljiva od 8. do 15. ure. 

Ta telefonska številka je prvenstveno namenjena obolelim občankam in občanom v stiski zaradi zagotovitve oskrbe, ki je preko svojih sorodnikov, sosedov ali znancev ne morejo zagotavljati. Na to številko lahko občani občine Bled s klicem ali preko SMS sporočila posredujejo podatke o ogroženih osebah, ki potrebujejo pomoč pri dobavi osnovnih življenjskih potrebščin.

Jani Klemenčič je kot prvi ponudil pomoč in zagotavlja kuhanje toplih obrokov za ljudi, ki zaradi takih ali drugačnih vzrokov ne morejo od doma. Skuhane obroke občina Bled dostavi vsem, ki jih potrebujejo. Včeraj so tako oskrbeli 11 občanov in še 11 policistov, reševalcev in ostalih, ki so v teh dneh nenehno v službi in ne morejo do toplega obroka.

Rdeči križ in Karitas aktivno sodelujeta pri oskrbi in razdeljevanju pomoči. Na plano so stopili tudi strokovnjaki za psihološko podporo občankam in občanom v času epidemije in ponudili pomoč:

Ozara Jesenice, pon-pet: od 8. do15h, 031 758 063,04 583 6200,  maja.kuncic@ozara.org ; Društvo Druga soba: četrtek od 9h do11h, 041 879 644; 

CSD Radovljica: ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 15. ure, sreda od 8. do 17. ure, petek od 8. do 13. ure: 065 557 901; 
Karitas Povezani preko telefona: vsak delovni dan med 9. in 15. uro 069 928 187;

Občina Bled in štab civilne zaščite trenutno obvladujeta zadeve, kljub temu pa še vedno pozivata prostovoljce:

Zaradi hitrega širjenja koronavirusne bolezni kovid19 Štab civilne zaščite Občine Bled in Občina Bled pozivata vse zdrave ljudi, ki niso stari manj kot 18 ali več kot 50 let, naj se javijo za prostovoljno oskrbovanje občank in občanov, ki bodisi zato, ker sodijo v najbolj ogroženo skupino prebivalstva bodisi zato, ker so zboleli, sami ne morejo v trgovino ali lekarno. Kdor bi bil voljan pomagati, naj pokliče številko 041 607 445. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi