Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Jeseniška bolnišnica pripravlja nove postelje za bolnike s COVID 19, hudo pomanjkanje kadra

Glede na slabšo epidemiološko situacijo v državi so se v Splošni bolnišnici Jesenice odločili, da do začetka prihodnjega tedna za potrebe zdravljenja COVID 19 pacientov pripravijo 10 dodatnih bolniških postelj.

Tako bo od ponedeljka, 26. 10. 2020, režim v bolnišnici drugačen. Celotno 1. nadstropje bolnišnice bo postala rdeča cona s skupno 26 posteljami za zdravljenje omenjenih pacientov.

 

Hkrati bodo ustavili izvajanje specialističnih ambulant za redne preglede in obravnavali izključno tiste z napotnicami stopnje nujnosti ZELO HITRO in HITRO.

 

Začasno bodo prekinili tudi izvajanje nenujnih operacij. Opravljali bodo nujne posege, posege karcinomskih pacientov in posege, brez katerih bi se zdravstveno stanje pacientov pomembno poslabšalo.

Vse paciente, ki že imajo termin za pregled v kateri od ambulant, bodo o odpovedanem terminu pisno obvestili v prihodnjih dneh.

 

Na današnji dan imajo v bolnišnici hospitaliziranih 14 pacientov. Zaradi pozitivnega izvida jim trenutno v delovnem procesu primanjkuje 40 zaposlenih, so sporočili iz SBJ.

Oglejte si tudi