Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Godbo Gorje poslušalo 800 ljudi

Godba Gorje je božično-novoletni čas že tradicionalno popestrila s koncertoma v Gorjah in na Bledu. Po lastnem mnenju in mnenju obiskovalcev sta oba odlično uspela. Če telovadnico v OŠ Gorje napolnijo večinoma domačini in sorodniki godbenikov, je koncert na Bledu bolj skok v neznano. A letošnji je bil zadetek v polno, saj je bila dvorana s 500 sedeži zasedena skoraj do zadnjega sedeža. Skupaj z obiskovalci v Gorjah je oba koncerta torej poslušalo blizu 800 ljudi.

Da se tudi na Bledu obeta dober obisk, je bilo slutiti že po ogrevanju pred dvorano, ko se je po komaj dveh koračnicah pred godbeniki zbrala lepa množica poslušalcev. Obiskovalci obeh koncertov so se strinjali, da je godba pod vodstvom Klemena Repeta izbrala pravo razmerje med zahtevnejšimi skladbami iz zakladnice resne in popularne glasbe ter domačimi, narodno zabavnimi napevi. Sodeč po odzivu občinstva je bil vrhunec koncerta odlomek iz Verdijeve opere Traviata, v katerem so navdušen aplavz poželi solista Darko Peterman in Janja Hvala ter ženski pevski zbor Vivo, ki je dodal mogočnost, značilno za opere. V Gorjah je kot solistka nastopila še Bernarda Poklukar.

Ob uspešno izvedenem koncertu je potrebno omeniti, da so ga nastopajoči izpeljali z lastnimi močmi, brez dragih zunanjih gostov saj vsi, vključno z voditeljico Romano Purkart, prihajajo z Bleda in Gorij z okolico. Tudi zato sta bila oba koncerta lahko brezplačna, vključno s pogostitvijo in druženjem po nastopu.

Simon Demšar

Oglejte si tudi