Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Gibalno-gledališka predstava Rojstvo male hruške

V februarju so Navihanke iz KUD Kamot Zasip premierno uprizorile gibalno-gledališko predstavo Rojstvo male hruške. Po knjigi Tepka iz Zasipa, ki jo je v lanskem letu napisala vaščanka Bojana Pipan, je mentorica Meta Vodnjov skupaj z dekleti poustvarila zgodbo male hruške, ki se ji v življenju zgodi marsikaj. 

 

Rojstvo hrušk se začne, ko se pomladi zeleni popki razpočijo in zacvetijo. Bele cvetke se razbohotijo na drevesu in s svojim vonjem zapolnijo pomladno-poletni zrak. Drevo odcveti in rodijo se hruške. Rastejo in postanejo zelene. Sonce jih boža s svojimi žarki. Z vsakim dnevom so bolj rjave, medene in sladke. Niti dež in veter jim ne prizanašata. Mala hruška Tepka opazi tudi lepote pokrajine, ki jo obdaja. A bliža se jesen in čas, ko pridejo ljudje, da hruške poberejo. Le kaj se zgodi z malo hruško Tepko in njenim prijateljicam? Vse to je prikazano z gibom, izbrano glasbo in igro deklet, ki se skupaj družijo že kar nekaj let.  

 

V predstavi nastopajo Nika Balantič, Mojca Sodja, Gaja Volk, Gaja Kovačič, Bela Troha, Ela Rosa Vodnjov, Lara Cepič, Anja Lebar Heberle, Enya Jarkovič, Zala Rožman, Valentina Turk Janša, Sara Horvat, Tara Radonič, Kaja Gantar, Pika Manfreda, Mia Vovk, Taja Razingar, Cornelia Bloch Jensen in Uršula Ambrožič. Zagotovo premierni nastop ni bil zadnji, saj punce z veseljem pokažejo, kaj znajo. Udeležile se bodo srečanja gledaliških skupin in z veseljem nastopile pred vsemi tistimi, ki jih imajo rade.  

 

Meta Vodnjov za KUD Kamot Zasip

Oglejte si tudi