Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Bled med zimskimi počitnicami

Razstava Amazing Animals – Čudovite živali na Bledu

Ob jezeru pod Casinojem Bled je v bivši dvorani Kazina svoj dom za zimske počitnice in še kakšen dan po njih našlo nekaj zanimivih in novih blejskih turistov. 


Anakonda, zeleni legvan, burmanski, mrežasti in kratkorepi piton, kajman očalar, afriška ostrogasta želva, orjaška krastača, pet vrst orjaškega ptičjega pajka ter orjaški paličnjaki. Pa bradate agame, kraljevi piton, udav ter nekaj drugih vrst kač in kuščarjev, pa žabe, škorpijoni in  nekaj puhastih kepic za božanje – činčile, hrčki in zajčki.

Večina razstavljenih živali ima prav posebno zgodbo. Prihajajo iz ene največjih zbirk v Evropi, največ pa jih je bilo rešenih, najdenih in posvojenih. Rdečega goža po imenu Survivor so našli v Ljubljani, kjer so ga napadle mačke in ima zato krajši rep kot običajno. Kača podganarica si je pri prejšnji lastnici za malico privoščila njeno papigo in je končala kot posvojenka med ostalimi zvezdami razstave. In nenazadnje legvan Lenny, ki je z svojimi več kot 200 centimetri ena glavnih atrakcij – ko se je sin odselil je Lenny ostal sam s starejšo gospo, ki pa ga zaradi njegove velikosti in živahnosti ni mogla več vzdrževati in ga je dala v posvojitev.

Nekatere izmed razstavljenih živali so nastopale tudi pred kamerami – v oddajah Vid in Pero šov, Bitka parov, Moj dragi zmore, Hipnoza: dobra zabava, Znan obraz ima svoj glas in še kje.

Avtorica razstave in lastnica živali je biologinja Nika Leben, ki sicer proučuje tudi vedenje živali. 

 

Smučanje na Straži in drsanje v Ledeni dvorani

 

Bled ni klasično zimsko športno središče, pa vendarle med letošnjimi zimskimi počitnicami ponuja smučanje in drsanje!

 

Obratovanje smučišča Straža med zimskimi počitnicami: Od 15. do 23. februarja smučišče obratuje vsak dan od 9:00 do 16:00 ure, nočna smuka je na voljo od 17:00 do 20:00 ure.

 

Rekreacijsko drsanje v Ledeni dvorani: 

Od 17. do 23. februarja vsak dan od 9h30 do 11h in od 16h30 do 18h, ob petkih od 21.30 do 23h pa je na voljo disko na letu!

Oglejte si tudi