Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Nič ni večno!

Drage bralke, dragi bralci, na prečudovita jesenska jutra, lepe dneve, tedne, mesece, vsak dan pade nova senca grenkobe, ki jo povzroča Covid – 19 tudi v naši gorenjski pokrajini.  V drobnih, preprostih dejanjih, besedah, kjer domuje vsa modrost, vsa ljubezen, ki jo premoremo ter v željah, da bi razmere, v katerih se je znašla celotna zemeljska obla, minile, si vsak dan znova ponavljamo : »Nič ni večno!«  Ostati doma, poskrbeti za lastno zdravje in zdravje najbližjih, ob upoštevanju vseh ukrepov, ki jih je predlagala zdravstvena stroka, je še najmanj kar lahko naredi sleherni posameznik.   

 

Prepoved druženj, kulturnih dogodkov, idr. je res globoko posegla v še tako majhno družbeno celico. Tudi v našem Kulturno-umetniškem društvu Zasip se zavedamo, da »nič ni večno« in bomo kmalu skupaj tudi v živo. Čas, ki ga preživljamo v teh razmerah znotraj svojih domov, družin, posamezni člani društva namenjamo med drugim tudi udejanjanju načrtov, ki jih ne more okužiti noben virus. V pisanju in pripravah na izdajo dveh novih publikacij, brskanju po spominih naših krajanov, individualnih vajah naših mladih pevcev za udeležbo na festivalu Europa Cantant 2021, snemanju filma, v katerem se bomo kot Zasip in Bled predstavili EU, udeležbi na mednarodni slikarski razstavi, razstavah ročnih del naših vezilj, preizkušanju novih receptov »mame prgarskih dobrot« ter seveda izpeljava vseh aktivnosti, ki so bile načrtovane za praznovanje 95-letnice delovanja društva in so trenutno v mirovanju, nam res ne more biti dolgčas, četudi smo vsak na svojem koščku domačega okolja. Tokrat nam res pomagajo pri ne-druženjih tudi številna družbena omrežja in  zato nam je lažje. 

 

Da »za dežjem vedno posije sonce«, je bilo namenjeno tudi naše zadnje srečanje Aktiva žena Prgarije, ko smo se, kot tudi vsem ostalim sekcijam društva, zahvalili za dosedanja dela, požrtvovalnost  ob sami obletnici društva ter podelili vsem zaslužnim priznanja ter drobne pozornosti. Do naslednjega javljanja: OSTANITE ZDRAVI, PAZITE NASE, VZEMITE SI VSAJ LJUBEZEN, UŽIVAJTE V LASTNEM DOMU, STRAN OD PONOROLEGA SVETA, v dobrih delih zase in za svoje bližnje ter ob misli, da se bo vsa svetovna zdravstvena kriza stabilizirala ter s cepivi zajezila. Spet bomo aktivni na vseh poljih zasebnega in družbenega življenja. NIČ NI VEČNO!

 

Dragica M. Sternad Kenda, predsednica KUD Zasip

Oglejte si tudi