Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-4°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Muzikal na Bohinjski Beli

Bohinjska Bela - V Sloveniji so v zadnjem času postali muzikali zelo priljubljeni  in pritegnejo veliko gledalcev oziroma  poslušalcev. Enega smo pripravili tudi v Kulturnem društvu  na Bohinjski Beli.

Zanj je najbolj zaslužen Franc Podjed. Angleški scenarij njegove vnukinje mu je bil navdih za zamisel o pripravi  muzikala ČAROVNIK IZ OZA. V projektu, ki ga je pripravljal skoraj celo leto, je prevedel, priredil in natipkal besedilo, za pevce in glasbila priredil glasbo in napisal tudi nekaj svoje, si izmislil koreografijo…  V pripravo muzikala  je vključil staro in mlado od šolarjev do upokojencev z Bohinjske Bele in okolice. S svojim znanjem in ustvarjalnostjo sta se mu pridružila Lojze Ropret pri režiji in Sasha Vrečko pri scenografiji, pod mentorstvom učiteljice podružnične šole na Bohinjski Beli Veronike Koselj  pa tudi domači šolarji. V  pripravo muzikala je bilo vloženih  ogromno prostovoljnih ur od glasbenikov, pevcev,plesalcev, igralcev do tehnikov za projekcijo, zvok, svetlobo, sceno, kostume….

Kulturniki z Bohinjske Bela vas vabimo , da si ogledate ta medgeneracijski projekt, uživate ob glasbi, plesu in dobri zgodbi in s svojim obiskom podprete delovanje ljubiteljskih amaterskih gledališč, kjer člani še vedno delujejo s srcem in na etični pogon.

 V tednu  slovenskega kulturnega praznika si  v Domu krajanov na Bohinjski Beli lahko ogledate premiero MUZIKALA ČAROVNIK IZ OZA  v torek, 6.2. 2018, ob 18. uri, ponovitev pa v nedeljo, 11.2.2018,prav tako ob 18.uri.

Maja Poklukar

Oglejte si tudi