Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
4°C
JUTRI
12°C
6°C
Oceni objavo

Gozdno veselje, sobota, 30. 9. 2023

Ob poplavi aktivnosti, igrač in tehnologije pogosto pozabljamo, da imajo naši otroci pravzaprav skoraj vse, kar potrebujejo za zdrav razvoj, praktično na pragu pred hišo – v gozdu. Gozd je najboljše igrišče in telovadnica za razvoj temeljnih gibalnih spretnosti (plezanje, tek, hoja, plazenje, preskakovanje …), zunanja učilnica, ki poleg vsega umiri tudi čute in živčni sistem ter najmočnejši vitamin za imunski sistem.
Meta Vodnjov, Nina Soklič in Manca Sever Žumer smo se ob tednu otroka, ki letos poteka na temo radovednosti, pod organizacijo KUD Kamot zbrale, da gozdno veselje delimo tudi z drugimi družinami.

Srečali se bomo ob zabavnih aktivnostih na treh prostorih v Začaranem gozdu, predvsem pa z namenom, da otrokom in staršem ponudimo pristna doživetja in nova poznanstva znotraj gozda. Meta (Mali pustolovci) bo kot izkušena vodja skupin po pravljičnih poteh otrokom gozdno veselje pripeljala preko gibanja v Škratovem gozdu, pri Nini (PleteNina), ki se ukvarja s šivanjem in kvačkanjem izdelkov za vse starosti, se bodo otroci v Vilinskem gozdu z ročnimi deli spoznali preko šivanja vilinskih krpic, pri Manci (Intuiterra), ki v svoje delo vnaša ustvarjalnost, povezanost in dotik, pa se bodo družine v ptičjem gozdu preko masaže najprej povezale, nato pa izrazile z ustvarjanjem z naravnimi pigmenti.

Dogodek GOZDNO VESELJE bo potekal 30. septembra med 10. in 13. uro v Začaranem gozdu na Homu in bo potekal ob vsakem vremenu.

Prosimo pa vas, da pridete primerno oblečeni in obuti.

Dogodek organizira KUD Kamot in ga podpira Občina Bled.

Manca Sever Žumer

Oglejte si tudi