Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Maj 2020 v občini Bled

Občinski praznik, ki ga Bled praznuje 10. aprila, je vsako leto priložnost, da se ozremo v preteklo leto in preverimo, kaj je bilo storjenega, kateri načrti in investicije so bili uresničeni in kateri ne.


Maj 2020


Prav na zadnji dan lanskega aprila sta blejski župan Janez Fajfar in direktor družbe Kovinar gradnje ST z Jesenic Jernej Mrak, podpisala pogodbo o začetku gradnje Medgeneracijskega centra Vezenine Bled.


»Izgradnja Medgeneracijskega centra Bled je ena izmed največjih investicij v zadnjih letih. Že sama konstrukcija bo prelepa, lesena, spominjala bo na tovarno Vezenine. V stavbi, ki bo stala tam, kjer so nekoč bile legendarne Vezenine Bled, bosta med drugim našla svoj prostor center za dnevno varstvo starejših in nova blejska knjižnica«, pravi župan Janez Fajfar.

Medgeneracijski center danes že stoji na Selišah, v neposredni bližini vrtca, šole in Infocentra TNP, namenjen pa bo občankam in občanom Bleda.


»Vesel sem, da smo uspeli na javnem razpisu in da bomo spet lahko dokazali, kot smo že velikokrat, da znamo graditi take objekte, da se držimo pogodbenih obveznosti in da smo zanesljivi partner«, pa je dodal direktor družbe Kovinar gradnje ST Jernej Mrak.

Medgeneracijski center bo končan letošnjega leta.


Občina Bled je maja nadaljevala z deli na priključku Ceste Gorenjskega odreda. V sklopu investicije je bil obnovljen tudi del vodovnega in električnega omrežja ter omrežja telefonije in kabelskega ponudnika interneta ter televizije, zgrajeno je plinovodno omrežje.  

Oglejte si tudi