Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Lonely Planet izpostavlja novo slovensko kolesarsko pot

Medijski potovalni gigant Lonely Planet je objavil članek o Sloveniji, v katerem pišejo o novi zeleni kolesarski poti (Bike Slovenia Green), ki vodi kolesarje med vinske poti in nacionalne parke v Sloveniji ter poteka izključno po destinacijah nosilkah znaka Slovenia Green Destination.

 

Avtor članka Alex Crevar navaja, da gre za "zgodovinski korak v kolesarskem turizmu", saj bo Slovenija odprla prvo daljinsko kolesarsko pot na svetu, ki povezuje izključno zeleno certificirane lokacije.

Nova kolesarska pot "Bike Slovenia Green" se bo predvidoma odprla 1. novembra letos in bo med enotedensko potjo po Sloveniji imela postojanke v sedmih Slovenia Green destinacijah: Kranjska Gora, Bled, Bohinj, Brda, Komen, Lipica (Sežana) in Koper. Pot vodi kolesarje skozi osrčje Julijskih Alp, okrog Bohinjskega in Blejskega jezera ter se nato usmeri na jug do obale Jadrana.

Pri projektu sodeluje Visit GoodPlace, glavni cilj je razviti, promovirati in tržiti inovativne zelene tematsko obarvane kolesarske turistične produkte tako v destinacijah kot tudi na nivoju integralnih turističnih programov.

 

STO in RP

Oglejte si tudi