Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
11°C
-1°C
JUTRI
11°C
-2°C
5574

Leto dni tržnice Bled

Tržnica Bled v oktobru praznuje leto dni delovanja. Občina Bled je prostor, kjer je nekoč stala bencinska črpalka, spremenila v prostor druženja, kjer se srečujejo ponudniki lokalno pridelane hrane in ostalih izdelkov ter domačini in obiskovalci. Preteklo soboto je bil na tržnici dan odprtih vrat, ki se ga je udeležil tudi blejski župan Janez Fajfar. Pohvalil je tako ponudnike kot kupce in dodal, da se bo na Bledu kmalu odprl še en podoben prostor. »Druga bencinska črpalka na Ljubljanski cesti se bo namreč preselila ob južno razbremenilno cesto, tako da bomo dobili še en prostor, ki mu bo treba dati novo vsebino. Opravili bomo javno razpravo in občane vprašali, čemu oziroma kateri dejavnosti bi bil ta prostor lahko namenjen«, pravi župan.

 

Na tržnici vsako soboto in nedeljo srečamo prodajalce sadja, zelenjave, različnih mok, pijač, pekovskih izdelkov, naravnih okraskov in suhe robe, mesa in vina in še bi lahko naštevali.

 

Tržnica pa bo v pokritem delu dobila tudi trgovinico, ki bo delovala po principu »družbe brez odpadkov«, kar pomeni, da bo različne izdelke možno kupiti brez embalaže. Na razpisu je bila izbrana kmetijsko gozdarska zadruga Gozd Bled.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi